ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на

...
ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ГЕРБ-СДС може да си позволи да оказва натиск, докато не постигне целта си


ГЕРБ-СДС може да си разреши да играе на ръба на скалата, да оказва напън до дъно, с цел да реализира задачата си. Такова мнение изрази в ефира на „ Здравей, България ” политологът от „ Тренд ” Димитър Ганев.

Според него договарянията не са завършили макар напрежението сред двете най-големи политически сили. Припомняме, че в неделя вечер от ГЕРБ-СДС оповестиха, че връщат празен мандат, в случай че през днешния ден до 12.00 ч. не се схванат с ПП-ДБ. Те, от своя страна приканиха Бойко Борисов да се намеси и партията да не прибързва с решението.

„ И двете страни оставиха отворена врата за продължение на диалозите. Това, което се случи нощес, епизод от едни продължаващи процеси повече от месец и половина. Преговорите са доста динамични, само че би трябвало да уточним, че в понеделник на обяд не е наложително Габриел да отиде с изпълнен мандат от позиция на конституционната процедура ”, разясни Ганев.

„ Защо започнаха договарянията от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 година Борисов имаше същата тактика при диалозите с реформаторския блок. Той сподели, че търси консунсус и конструктивност ”, сподели още политологът.

По думите му ГЕРБ-СДС е постигнала главната си цел – да излезе от политическата изолираност. „ Тези, които стачкуваха и тези против които се протестираше през 2020 и 2021 година направиха дружно ръководство, което легитимира партията на Борисов като евентуално изцяло допустим съдружен сътрудник. Всички социологически изследвания последните няколко месеца демонстрират преднина на ГЕРБ-СДС по отношение на ПП-ДБ с 5 или над 5 пункта ”, твърди Димитър Ганев.

Според него съглашението сред двете политически обединения е единствено върхът на айсберга, а изпод се водят договаряния, които не знаем по какъв начин вървят. И добави, че в случай че има предварителни парламентарни избори, то сигурно ще са 2 в 1 дружно с тези за европейски парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР