ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ се разбраха

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ се разбраха
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за председател на Народното събрание

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ се схванаха за обща законодателна стратегия за активността на Народното събрание /НС/. Двете обединения са се обединили към номинацията на Росен Желязков /ГЕРБ-СДС/, който да бъде ръководител.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова счита, че в случай че Народно събрание работи, тогава е допустимо да има ротационно председателство както на ръководителя на Народното събрание, по този начин и на Комисията по правни въпроси, като от ГЕРБ-СДС изчакват номинацията на ПП-ДБ.

„ Ротационно председателство може да има само, в случай че Народното събрание работи повече от 3 месеца. (…) Това е срокът, който сме прецизирали за ротационното председателство, което няма по какъв начин да бъде скрепено с решение, а с джентълменско съглашение сред двете най-големи обединения в Народното събрание “, посочи Атанасова, представена от „ Darik “.

Преди срещата Лена Бориславова от Политическа партия разяснява пред публицисти, че се пробват да създадат да има работещ парламент. По думите й диалозите са за Еврозоната, Шенген, правосъдната промяна и КПКОНПИ.

Акад. Николай Денков, оглавяващ работната група по договарянията за цели на ПП-ДБ, се надява през днешния ден да бъде приключена законодателната стратегия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР