ГЕРБ-СДС и ПП-ДБпроведоха експерта среща по политики, засягащи бюджета, на

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБпроведоха експерта среща по политики, засягащи бюджета, на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ искат да обсъдят бюджета с финансовото министерство

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха специалиста среща по политики, засягащи бюджета, на която акценти бяха парите по ПВУ, бюджетният недостиг и приходите от дивиденти .

“По-големите сметки би трябвало да ги преценяме и тези, които са най-важни да вземем за пример по инфраструктурата, пътища и така нататък, да бъдат изпълнявани. Едни предприятия имат потребности от съществени вложения, от други можем да вземем, т.е. не трябва да слагаме всички държавни предприятия под един знаменател с 1% да ги караме да внесат дял в бюджета ”, това сподели Кирил Ананиев от ГЕРБ, съобщи Дарик.

“Имам запаси във връзка с това по какъв начин би изглеждала бюджетната рамка в случай че признаем втория транш по ПВУ ”, сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. “Това е въпрос, който излиза отвън рамките на МФ, той е директно обвързван с процеса по предоговаряне, не знам какъв брой сполучливо ще бъде предоговарянето в частта енергетика. Освен това от 871 млн. доходи дял, 794 млн. са от държавната енергетика, тъй че би трябвало и равнищата на дивиденти също да се прегледат ”, сподели още Теменужка Петкова.

“По ПВУ има една мярка, обвързвана с въглищните централи и процесът по предоговаряне е във крайна фаза, най-малко по този начин споделят от Министерски съвет, тъй че има вяра за нейното завършване ”, това съобщи Асен Василев, съпредседателят на ПП-ДБ.

Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ посочи, че с ПП-ДБ имат синхрон по значимите въпроси, които да се обсъдят с МФ. “След като отговорим на всички въпроси, значителната тематика е допустимо ли е в границите на 1 година да бъде сгънат дефицитът с повече от 3% и каква болежка ще носи това. Когато имаме сюжети, който следваме, в границите на положителната процедура е да се приказва с всички политически сили ”, означи още Дончев.

“Може да има опция да се отвори диалог, когато се пресмята инфлацията да се огледа за евентуални изключения по отношение на войната ”, сподели и водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в края на срещата. След срещата стана ясно, че обединенията ще изискат среща с Министерството на финансите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР