ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за пореден път си разпределиха порциите в

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за пореден път си разпределиха порциите в
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ си поделят порциите

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за следващ път си разпределиха порциите в страната, като партията на Бойко Борисов отмъкна част от плячката, съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов на брифинг, откакто Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента.
По думите му това не е добре за хората, тъй като на никое място в договарянията не се приказва за политики, за минимална работна заплата, за приходи, за работещи небогати, за опазване на здравето, за обучение. Когато си във властта единствено поради разграбване на страната, за систематизиране на запаси и на регулаторите е недопустимо, разяснява Проданов.
" Ябълката на раздора бяха министерствата на защитата и на енергетиката. Това са министерствата, в които има много по-голям финансов запас. В енергетиката има 30 милиарда $ за построяването на два реактора на " Уестингхаус ", което няма да се случи, както и милиарди евро по Плана за възобновяване и резистентност. В защитата пък са парите за превъоръжаването на армията ", разясни Проданов.
" Само преди 24 часа те анонсираха тъкмо същия кабинет и тогава ПП-ДБ споделиха, че е недопустим за тях. Ако те през днешния ден гласоподават препоръчаното държавно управление, това значи изменничество към техните гласоподаватели ", безапелационен е той.
Според него не е ясно кабинетът дали бъде подсилен.
" Самите ПП-ДБ са разединени. Може някои да отсъстват, може да има игра с кворума, а след това да се извърнат функциите и едните да се вършат на съпротива ", добави Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР