ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс.

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат промени в процедурата по осиновяване

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внасят законопроект за изменение на Семейния кодекс. Това разгласи пред публицисти Деница Сачева в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Ние предлагаме да се усъвършенства метода, по който работи системата за цялостно осиновяване. Прави усещане, че в последните години съвсем два пъти е паднал броят на осиновяванията. Има редица недоволства, че процедурата е дълга, тежка и няма задоволително информация “, съобщи Сачева.

С промените се предлага доста по-бърз развой по осиновяване на деца, с въвеждане на механизъм за следене на всеки подробност от процедурата.

" Ние предлагаме оптимизация на тази процедура посредством основаване на национална осведомителна система. Тя би трябвало да дава опция както за електронно кандидатстване, по този начин и всички, които са кандидатствали, да могат да проследят какво се случва с техните документи, да може да се прави примитивен електронен асортимент, тъй че да бъдат обезпечени най-хубавите опциите за детето и да има опция за проследимост за всичко, което се случва в препоръките за осиновяване “, изясни тя.  

Сачева сподели още, че се планува и отпадане на опцията за разсиновяване.

Предлагаме отпадане на всички благоприятни условия за разсионовяване, тъй че децата да не претърпяват контузии от един сходен акт.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР