ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Украйна може да получи БТР-и от запасите

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Украйна може да получи БТР-и от запасите
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Украйна може да получи БТР-и от запасите на жандармерията ни


ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Украйна може да получи БТР-и от запасите на жандармерията ни. Министерството на вътрешните работи да даде на Украйна БТР-и друга бронирана техника, с които разполага Жандармерията, само че са с отпаднала нужда,
оферират от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.
Според депутата Ивайло Мирчев Жандармерията ни може да даде на Украйна към 100 броя бронирана техника от складовете на Министерство на вътрешните работи, предава Българска национална телевизия.

„ Това е техника, която е купена по време на Възродителния развой, за която ние даваме много пари за предпазване и поддръжка, а в никакъв случай не е употребена от някогашните вътрешни войски, в този момент жандармерия, която не е част от армията и по никакъв метод няма да нарушим боеспособността на Българската войска. И БТР има и
друга техника, само че е бронирана техника.
Тя е с отпаднала нужда. И, не дай си боже, да използваме бронетранспортьори против български жители – нещо, което през 80-те години е представлявала за някои нужда да има такива бронетранспортьори. Количеството е класифицирана информация и Министерство на вътрешните работи ще вземе решение, само че сигурно
би би трябвало да приказваме за към 100 броя.
Тази техника е създадена 60-те и 70-те години, част от нея работи под някаква форма, част от нея не. Става дума за самата техника- въоръжение плюс аварийни елементи. Очевидно има интерес към нея от страна на Украйна. Не споделям, че не работи, а че е в положение, в което няма да е потребна на българската жандармерия,
а на Украйна ще бъде потребна,
тъй като украинците имат метод да създадат по този начин, че тази техника да им бъде потребна “, уточни Ивайло Мирчев.

Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС посочи, че след визитата на Зеленски в София е почнал повсеместен обзор от страна на институциите какво България може да даде на Украйна.



„ В изискванията на война и в изискванията на това да помогнем на Украйна да пази териториалната си целокупност и да отвоюва, несъмнено, окупираните територии от страна на Руската федерация, разбираме, че е допустимо
България да даде и ще даде
над 100 бройки бронирана техника, която е с отпаднала нужда за българската жандармерия и за потребностите на Министерство на вътрешните работи, държа да подчертая. Това е немалка помощ в тези условия в случай, че сега прегледът продължава “, сподели Даниел Митов.
От „ Възраждане “ реагираха остро.
„ Не сме сюрпризирани. Ще дадат освен БТР-и, танкове и самолети. Те ще дадат всичко. Българската войска наближава 16 000 – 17 000 души. Имаме до 5000 американски боеца. В един миг България ще има 10 000 непознати боеца и 17 000 български. Искат военно закононарушение като се оказва помощ на украинския режим “, съобщи Костадин Костадинов, ръководител на „ Възраждане “.
От „ Българска социалистическа партия за България “ желаеха незабавно
чуване на министър-председателя Николай Денков за резултатите от срещата във Вилнюс и военната помощ, която страната ни ще праща за Украйна.



„ От ръководещата коалиция от ПП-ДБ и ГЕРБ и Движение за права и свободи приказват за геополитическо болшинство, от което България имала потребност. Дали по този начин прикриват управническата си отпадналост и национално изменничество Ситуацията, може да излезе отвън надзор и е на път да завлече целия свят в огромна война “, съобщи Борислав Гуцанов от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.
От „ ИТН “ също желаеха конкретика.
„ Първо би трябвало да забележим какво съответно желаят да изпратят. Като чувам и аз от вас, това е доста съществено и то касае националната сигурност на България. Така че доста ясно би трябвало да кажем следното: преди всичко би трябвало да е българския народен интерес и положението на българската войска и сигурност за стратегическите ни обекти.
100 броя бронетранспортьори – те в случай че ще вървят
в Украйна, какво ще остане в България? Същият проблем и като въпрос го задайте и на министъра на защитата, към тази помощ включени ли са С-300, тъй като ние имаме до колкото знам две установки – едната пази АЕЦ Козлодуй и другата пази София? Хубаво е и всички сме съпричастни като страна членка на Европейски Съюз, вършим всичко
допустимо да сме съпричастни,
с нещастието на Украйна, само че да знаем какво тъкмо изпращаме и какъв е смисълът на това изпращане, тъй като в случай че това касае разкриване на нашата сигурност, ние ще бъдем срещу “, сподели Станислав Балабанов от ПГ на Има Такъв Народ.



Даниел Митов дефинира като „ нервности “ изказванията, че тази помощ ще понижи отбранителния капацитет на Българската войска.
„ Това не може да понижи
отбранителния капацитет на България откакто е техника с отпаднала нужда. Тези нервности непрестанно се подклаждат. Колкото решения на Народното събрание желаят нашите съперници, толкоз ще им предоставим, с цел да подчертаем превъзходството на евроатлантическото болшинство. В последна сметка България стои от вярната страна на историята и България по никакъв метод няма да се огъне в тези условия и ще пази интернационалното право, такова каквото го познаваме след Втората международна война “, посочи Митов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР