ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са партньори, а не коалиция и ултиматумите

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са партньори, а не коалиция и ултиматумите
Коментари Харесай

Румен Христов: Ултиматумите не са добър начин за водени на разговори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са сътрудници, а не коалиция и ултиматумите не са добър метод за водени на диалози. Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той означи, че ГЕРБ-СДС е част от ръководството, само че не е овластена. „ Нямаме шефове на организации, регионални шефове и доста министри и зам.-министри. Съюз на демократичните сили е управлявало България и я промени, ГЕРБ ръководи 10 години и стабилизираха страната. Ако смятате, че тези две партии, които са били отпред на България, в този момент биха се молили за 5-10 зам.-министъра, няма да стане. Предложихме хората, които имат опит, да бъдат препоръчани в министерствата, да имаме най-малко по един човек и да знаем какво се случва, откакто поддържаме изпълнителната власт ", изясни Христов.

По думите му ПП-ДБ не се допитват от ГЕРБ-СДС, когато вършат назначения. Те стават в осъществяване на решението за промяна на всички ръководители на органи и служби, както е станало ясно от изтеклия запис от срещата на Политическа партия. Христов добави, че двете партии не са провеждали нови диалози.

„ С 36 народни представители не може да имаш искания за ръководство на цялата страна. Нека да търсим хора, които да свършат работа ", акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.

По думите му връщането на Румен Радев със длъжностен кабинет не е добре за България. „ Трябва ни и влизане в Шенген. Преглътнали сме егото и стискаме зъби. Въпросът е да се понижат децибелите и напрежението. Готови сме да седнем на една маса да беседваме ", разясни още водачът на Съюз на демократичните сили.

И предложи „ Продължаваме промяната " по-често да си приказват с „ Демократична България ", тъй като партията има по-голям опит.

По думите му законодателната стратегия на държавното управление значително се извършва. Много от законите, нужни за извършване на ПВУ, към момента не са импортирани обаче.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР