ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да излъчат премиери от двете

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да излъчат премиери от двете
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готови на ротация: Мария Габриел и Денков на премиерския пост за по 9 месеца

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са подготвени да излъчат министър председатели от двете обединения, които да ще се сменят на ротационен принцип. Акад. Николай Денков от ПП-ДБ ще ръководи 9 месеца, а след него за 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел. Това оповестиха Денков и Габриел на взаимен брифинг в Народното събрание.

" Сега, когато е ясно, че е доста мъчно, невероятно бих споделил да се осъществя  първия мандат с поддръжка от 121 депутати, това, което предложихме на ГЕРБ-СДС, е да се употребява целия този насъбран подтик. Да стъпим на законодателната стратегия и на управническата стратегия, която още малко би трябвало да се посочи, само че е добра основа. Да стъпим и на състава, който по-късно може да бъде прецизиран, поради новите условия. Търсим парламентарна поддръжка от ГЕРБ-СДС. За нас е значимо да получим единодушието на тези кандидати…мястото на Мария Габриел в един подобен кабинет е изцяло ясно. Тя е индивидът, който може да помогне за осъществяване на най-важните цели от нашата стратегия - Шенген, еврозоната, има поддръжката на нашите сътрудници, и не знам по-добър наш пратеник в европейските институции, който би могъл да помогне да се осъществя този приоритет ", съобщи Денков.

Понеже имаше въпроси по какъв начин тъкмо планираме да се осъществя мандата ще прочета какво обсъдихме през вчерашния ден на Националния съвет на Политическа партия:

" ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да осъществя конституционна промяна с необятна парламентарна и социална поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, включително цялостна правосъдна промяна. Като гаранция, че това държавно управление ще работи най-малко 18 месеца с поддръжката на първата политическа мощ, за първите 9 месеца предлагането е министър председател да съм аз, а Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. В идващите 9 месеца министър председател ще е Габриел, а аз – вицепремиер ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР