ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговорят за министерски постове ДБ няма да имат

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговорят за министерски постове
ДБ няма да имат
Коментари Харесай

Финалният списък с министри в проектокабинета Денков-Габриел остава неясен

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговорят за министерски постове ДБ няма да имат министри, само че ще поддържат правителството Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ остават в опозиция
Финалният лист с министри в проектокабинета " Денков-Габриел " остава неразбираем. Очаква се да бъде разгласен до дни. Възможно е това да стане още на следващия ден, осведоми Българска национална телевизия.

По наша неофициална информация от ГЕРБ-СДС са поискали още министерства - най-малко три, измежду които вътрешното и правосъдното, само че от ПП-ДБ са отказали. Промени в първичния състав въпреки всичко се чакат.

Кандидатът за министър-председател Николай Денков съобщи, че от ГЕРБ-СДС имат предпочитание за още министерски постове в бъдещия Министерски съвет, само че по тази причина има процедура и финалното решение ще бъде на ПП-ДБ.

От своя страна Христо Иванов сподели, че Демократична България няма да имат представители в Министерски съвет, само че ще поддържат държавно управление с втория мандат.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще следят процесите в профил, Българска социалистическа партия за България и Има Такъв Народ няма да поддържат държавно управление с втория мандат, а от парламентарната естрада. От " Възраждане " нарекоха огромна част от народните представители " предатели ".

Ще остане ли Мария Габриел единствения представител на ГЕРБ в кабинета с втория мандат на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България "? Такива са изгледите. По листата към момента се работи. По неофициална информация е допустима промяна на петима министри: на вътрешните работи, стопанската система, труда и обществената политика, земеделието и на туризма. Преговорите за кабинет вървят обикновено и в околните дни поименният лист ще бъде разгласен, сподели претендентът за министър председател Николай Денков:

- Има ли предпочитание от ГЕРБ за включване на още техни министри във вашият кабинет?

" Разбира се, че има предпочитание, само че ние имаме избрани правила. Разбрали сме се, че този лист ще бъде излъчен от нас. След това, в случай че има промени, както стана дума, би трябвало да бъдат одобрени от двете страни. "

" Предпочитание беше за формат - напълно безпристрастен и експертен, само че ние разбираме и ще бъде доста значимо да има държавно управление, тъй че най-вероятното ни решение ще бъде, че няма да участваме със свои политически представители в този кабинет, само че ще дадем политическа поддръжка в Народното събрание за него. Но окончателното решение ще бъде взето от нас и от останалите сътрудници, доколкото запознат съм Демократична България, когато забележим окончателния състав ", съобщи Христо Иванов, ПП-ДБ.

В декларация от “Възраждане ” нарекоха " предатели " и " мутри " представители на съвсем всички парламентарни обединения и дефинираха бъдещия кабинет по този начин:

" Една борба, която в последния месец се трансформира в обич, а през днешния ден ще завърши и със женитба. Горчиво за политическите младоженци. Или хора като Бойко Борисов, по знамение оживял в мутренските години в края на предишния век и добре преориентирал се към политиката ", сподели Деян Николов, " Възраждане ".

Веднага по-късно изявление, цялата парламентарна група на ГЕРБ напусна залата, а малко по-късно излязоха и от Народното събрание без да разясняват.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че те не са поканени на диалози за кабинет и следят процеса в профил:

" Продължаващата политическа рецесия в страната не взема решение проблемите на хората. Напротив - в някои от случаите ги задълбочава. Така, че аз ви приканвам още веднъж: дано да следя, малко по малко да следваме процесите, с цел да забележим какво ще се създаде. "

От Българска социалистическа партия споделят, че няма по какъв начин да поддържат кабинета с втория мандат.

" Оставаме в съпротива. Смятаме, че това е едно от най-големите политически изменничества в последните години на българската политическа история. Политическа партия бяха основани, с цел да сменим модела на досегашното ръководство на задкулисие и паралелна страна и вместо, ще си послужа с думите на президента: " мутри вън ", се получи: " мутри вътре ", сподели Корнелия Нинова - водач на Българска социалистическа партия.

“Има подобен народ ” считат, че кабинетът с втория мандат е отвън рамките на здравия разсъдък.

" Твърде е сюрреалистично това, което се случва. Сега не знам Бойко Борисов и Кирил Петков на ротационен принцип ли ще се арестуват като станат сътрудници. Как всякакви хора като Явор Божанков, които избягаха от Българска социалистическа партия поради ГЕРБ и в този момент някак си ще е съдружен сътрудник, другия отстъпник - Руди Г., който също избяга, с цел да се бори с ГЕРБ ", сподели Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

След като разгласява видео за Бойко Борисов с апел за съд и затвор, Радостин Василев, в този момент народен представител от " Продължаваме Промяната ", разгласи, че на следващия ден ще даде конференция по отношение на обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Все още не е ясно и по кое време президентът ще връчи втория мандат за кабинет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР