ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма, обвързана с избор

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма, обвързана с избор
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приготвят обща законодателна стратегия, обвързана с избор на ръководител на Народното събрание. Това разгласи Десислава Атанасова от ГЕРБ на взаимен брифинг на двете политически обединения.

Сформирани са работни групи, които до вторник би трябвало да са подготвени с предпочитаните законопроекти по авансово направен лист за законодателна стратегия на 49-ото Народно събрание. Сред тях са законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, влизането в Шенген и еврозоната, правосъдната промяна в частта за КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и домашното принуждение.

" Някои от законопроектите ще внесем взаимно. Това ще заявява, че сме намерили рационално съдействие. Това включва част от правната промяна, домашното принуждение и други Започнахме диалог и за конституционна промяна. Убедени сме че дълбока промяна на правната система би могла само и единствено посредством такава ", изясни Атанасова. 

" Единствено си слагаме за цел Народно събрание дa избере своя предсeдател, заместник-председатели, да има своята стратегия, която е значима за България. Вчера всяка парламентарна група показва друг метод и се веселя, че имаме опция за разговор. Само преди месеци това не бе допустимо, преди година да не приказваме. Това е стъпка в вярната посока, в това да върнем нормалността, положителния звук, да обсъждаме тук, в Народно събрание, значимите за страната цели. Никой не приказва за посолства, нито за брак ", добави Атанасова.                    

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР