ГЕРБ-СДС дава пълната си подкрепа за Урсула фон дер ЛайенПрез

...
ГЕРБ-СДС дава пълната си подкрепа за Урсула фон дер ЛайенПрез
Коментари Харесай

Бойко Борисов пред ЕНП: България и Румъния не заслужават хора денонощно да стоят на мостовете

ГЕРБ-СДС дава цялостната си поддръжка за Урсула фон дер Лайен

„ През последните месеци след експанзията на Путин в Украйна, въпреки и нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент, България която разполагаше с стар тип руско въоръжение, може да кажем, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Конгреса на ЕНП, който се организира в Букурещ.

Той акцентира, че страната ни е дала тъкмо такова въоръжение от което Украйна има потребност, бронетраспортьори, танкове, артилерия с всичко, което българският парламент е решил и изпратил. „ Плюса на това въоръжение е, че непосредствено отива на фронта, тъй като украинските бойци и офицери боравят тъкмо с такова оръжие “, съобщи Борисов и акцентира, че при тази ужасна война България е направила доста повече от други страни с огромни благоприятни условия.

„ Виждам тук и сътрудника Мицотакис, направих деверсификация от съветската газ, от съветския нефт, от съветското нуклеарно гориво и започнахме строителство на две нуклеарни мощности с Уестинхаус “, акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че със самочувствие може да каже, че се оправяме добре. Той се обърна към фамилията на ЕНП и домакините от Румъния, където единствено на 60 км. се намира Дунав мост 2, където с километри стои опашка от тирове.

„ Мисля, че сътрудниците от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, водачите на тирове, прекарват с денонощия към тях. Това не е 21 век, това не е метода по който би трябвало да работи Европа. Мисля, че каквито и избори, вътрешно политически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите. Аз канцлера на Австрия го почитам доста, през днешния ден ще се забележим и мога да му обещая, тъй като и вие сте прави, няколко години българската граница не беше вяра граница на Европейския съюз. Преди три години имахме нулева миграция. Аз давам обещание, че ние ще създадем и вършим по този начин, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашите шенгенски граници. И апелирам, тъй като нито България нито Румъния заслужава на мостове с денонощие да стоят живи хора, оставете стоките, товарите. Нали всички сме зелени към този момент, екологичната злополука, това са работещи мотори, без санитарни възли... “, акцентира Борисов.

Борисов регистрира, че през последните години на коронавирус, на Брекзит, войната в Украйна, точно Урсула фон дер Лайен е индивидът, който философски се е справил. „ Искам да ви прикани в този момент е момента, изключително в това геостратегически състояние, война в Украйна, Израел и Палестина, в този момент ни би трябвало мощен ръководител на Европейската комисия, мощен ръководител на Европейския парламент и тези две стоманени дами мисля, че могат да се оправят. Днес би трябвало да гласуваме за една от тях и, в случай че се оправим добре на евроизборите ще имаме отново и двете места. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ-СДС ще даде всичките си гласове за теб, ще проведем такава акция, с цел да може с най-много евродепутати да го защитим и в Европейския парламент “, приключи Борисов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР