ГЕРБ-СДС даде знак, че партньорството и добрият тон към Продължаваме

...
ГЕРБ-СДС даде знак, че партньорството и добрият тон към Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ хвърли критики срещу програмата на ПП-ДБ: Това е една Excel-ска таблица без решения и мерки

ГЕРБ-СДС даде знак, че партньорството и положителният звук към " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) е към своя край. Представители на партията дадоха конференция, която беше отдадена само на рецензии към управническата стратегия на новата коалиция.

В продължение на четиресет минути те се концентрираха напълно върху слабостите в предложенията на ПП-ДБ, като сложиха под подозрение освен техните хрумвания, само че и методът, по който те са написани и даже показани.

Томислав Дончев първи се възмути от обстоятелството, че управническата стратегия им била показана в таблица на Excel, като по думите му в нея липсвали цели браншове като европейско финансиране и грижа за децата. Най-острото несъгласие в документа било по отношение на бюджета и финансите и останалите елементи от програмата.

Теменужка Петкова порица представителите на ПП-ДБ за това, че споделят, че желаят бюджет с недостиг от 3%, само че не споделят по какъв начин тъкмо ще го реализиран. Според нея в цялата им стратегия няма никакви съответни ограничения за преодоляване на инфлацията, липсват и политики във връзка с увеличение на вложенията и на растежа.

" Тази управническа стратегия в частта на финансите не дава отговори на настоящите въпроси, нито дава решения. Напротив, тя провокира още въпроси и демонстрира, че посоката на ПП-ДБ е неточната посока ", съобщи Петкова.

Критики имаше и за други хрумвания на новата коалиция в останалите браншове, в това число правораздаване, енергетика и районно развиване. Жечо Станков дефинира програмата като " противозаконна ", тъй като, по думите му, от ПП-ДБ предложили всички семейства да излязат на свободния пазар, което щяло да докара до увеличение на сметките за ток над 5 пъти и до повече беднотия в страната.

Станков доначерта мрачната си картина, като изтълкува друга концепция на ПП-ДБ. Той сподели, че обединението предложила " освен да затворим нашите ТЕЦ-ове, само че и да помогнем и на Западните Балкани да затворят техните ". Според Станков в случай че това станело, " целият Балкански полуостров ще остане без ток ".

Сред всичките рецензии от ГЕРБ-СДС в последна сметка не съумяха да обяснят какви тъкмо са техните оферти в съответните браншове.В казаното от тях има и известно разминаване спрямо позицията им от предходната седмица, когато самият Дончев сподели пред Българска национална телевизия, че по голяма част от тематиките в законодателната стратегия " има консенсус ".

Рязката промяна в мнението евентуално се дължи на обстоятелството, че в сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че се и стартира договаряния за кабинет с останалите партии в Народното събрание.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР