ГЕРБ-СДС атакуваха кандидата за гуверньор на БНБ от Продължаваме промяната“

...
ГЕРБ-СДС атакуваха кандидата за гуверньор на БНБ от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Сблъсък между ГЕРБ и кандидата за шеф на БНБ Андрей Гюров

ГЕРБ-СДС нападнаха претендента за гуверньор на Българска народна банка от „ Продължаваме промяната “ - Андрей Гюров. Причината - подозрения за имитация на дисертационния му труд.

Според опозицията Гюров е цитирал данни в дисертацията си от 2008 и 2012 година, а научният му труд е предпазен доста по-рано - през 2005 година

Според ГЕРБ-СДС работата на Андрей Гюров не е негова, тъй като имат „ задоволително учредения “ да считат, че процедурата за академично признание е опорочена.

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ отхвърли обвиненята.

„ Ако този теоретичен труд е достоверен, то ние имаме най-хубавият шеф на Българска народна банка, за който и нострадамус би завидял “, сподели иронично Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС.

„ Отговарям на всички условия за номинация на Българска народна банка. Нямам терзание за дипломите си и за автобиографията си “, съобщи по-късно Андрей Гюров.

Относно обвиняванията, че дисертацията му съдържа данни и цитати от по-късен интервал, Гюров отговори, че тя е била записана от Американския университет в България към МОН през 2019 година Междувременно Гюров е работил още по тематиката на дисертацията си и тя е претърпяла промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР