ГЕРБ-СДС – романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето.

...
ГЕРБ-СДС – романтиката на миналото и монолитната основа на бъдещето.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС – романтиката на миналото и здравата основа на бъдещето 


ГЕРБ-СДС – романтиката на предишното и монолитната основа на бъдещето. Това бе тематиката на днешната среща на актива на СДС-Варна с част от листата на ГЕРБ-Варна.

Невероятна атмосфера, усмивки, мемоари и сълзи извършиха препълнената зала на Фестивалния и конгересен център в морската столица. Присъстващите претенденти за народни представители са почнали своята политическа кариера в Съюзът на демократичните сили.

Мероприятието откри заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев с думите: „ Тази среща минава под един знак, и този знак е почитание. Уважение, което минава в усеща, които се разказват като дълготрайна честност, доверие и съдружна просвета “ Той добави, че двете партии са водени от едни и същи цели, а точно европейски жители с европейски приходи. По думите му и двете партийни обединения са „ генетично свързани “.

Пръв от гостите взе думата лидерът на листата с претенденти за народни представители на обединението ГЕРБ-СДС за 3 МИР Даниел Митов – заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ, два пъти сполучлив външен министър. Той описа за държавното управление на четворната безпринципна коалиция на „ Промяната “, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. По думите му, участниците в тази коалиция не са били наясно с ориентацията си „ леви ли са, десни ли са. А ние сме дружно със Съюз на демократичните сили, тъй като споделяме едни и същи хрумвания на къде би трябвало да върви България, по какъв път. Това е ясно “, акцентира лидерът на листата. И продължи с това, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са дружно, тъй като постоянно са били едно и също семейство. „ Много от нас сме тръгнали от Съюз на демократичните сили и тук в залата има хора, които доста добре го знаят “. Даниел Митов продължи с изобличаване на лъжите на „ Промяната “ и некадърното ръководство на страната, довело страната до „ библейско злополучие “ и добави, че това не е нещо ново, а добре познато остаряло състояние на страната след всяко ръководство на левицата. Той приключи с апел “ да се стегнем всички и да ги бием едно хубаво на 2 октомври, та, да стане ясно, че би трябвало да беседват. Защото демокрацията е това. “

След бурните страсти, провокирани от изявлението на Даниел Митов, изявление направи и регионалният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних.Той разказа всички дефекти на ръководството на държавното управление на Кирил Петков, като уточни доста тъкмо вредите за Варна, подбудени от спрените планове, като подчертава на огромната болежка на морския град, а точно неналичието на автомагистрала. Спирането на работа по автомагистрала „ Хемус “ се отразява отрицателно върху рязвитието на Варна с всеки минал час. Иван Портних загатна и упражненията, които се правеха от всички партии за сметка на Аспарухов мост, само че по думите му, след изборите „ всички гръмки изявления, по какъв начин той всеки миг ще падне стопират и мостът внезапно става здрав и няма да пада към този момент “, което провокира още смях и страсти в залата.

Атмосферата бе приповдигната, а за поддържане на страстите в залата способства и изявлението на някогашния състезателен министър Красен Кралев. Той съобщи, че ГЕРБ е една доста мощна партия, която се поучи от грешките, които Съюз на демократичните сили е направило в най-романтичния си интервал. „ Сега отново сме дружно и имахме моменти, в които управлявахме сносно. “

Кралев продължи с апел: „ Дайте, да си дадем сметка кой стои против нас. Срещу нас не стои политическа партия, а политически план. Неслучайно към този момент не се приказва за политически партии, а за политически планове. Партиите се вършат от хората, от народа, от такива като вас и като нас. Политическите планове се вършат от мафията, от задкулисието, схемаджиите, от далавераджиите, от крадците. По думите му, зад тях стои олигарха Иво Прокопиев и произходът на капитала му е безусловно престъпен. „ Това са хората, които вложиха голям запас, с който проведоха държавен прелом в България. Това е държавен прелом. Няма по какъв начин да постигнеш победа, без да знаеш кой е врагът ти “. По думите на някогашния състезателен министър, изборите са били фалшифицирани.

Той даде ясна поръчка, че първото нещо, което обединението ще направи, когато завоюва изборите, е да спре машинното гласоподаване. Кралев регистрира като неточност мълчането на ГЕРБ по време на терора, упражняван върху ГЕРБ и хората на партията. „ Толкова не се сещат, че считат, че ние не можем да проследим парите “, сподели още Красен Кралев.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се постави завършек на „ целувките “ сред Демократична България и Българска социалистическа партия и назова съюзът сред неолиберали и социалистите „ перверзия “. Кралев приключи с това, че „ съдействието сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили дава резултат. Ние бяхме дружно и по тази причина издържахме на всичката тази нечистотия, която се изливаше върху нас. И аз ви благодаря, че издържахме и че сме тук дружно “.

Еуфорията в залата на Фестивалния комплекс продължи да се повишава, а думата взе евродепутатът доцент Александър Йорданов. Той стартира с това, че хора, като Даниел Митов във времето, в което е бил външен министър се употребяват с голямо почитание в Брюксел. И продължи с това, че тези хора би трябвало да бъдат върнати в ръководството на страната. „ Хората в Брюксел в действителност не могат да схванат що за народ сме, защото не можем да вземем парите, които те ни дават. Единствено ние се туткаме и не можем един проект да внесем. Първият транш от проекта за възобновяване трябваше да е при започване на септември, а месецът към този момент свършва и нито едно евро не е родословие към България “.

Последваха изявленията на Бранимир Балачев, някогашен народен представител от 47-то Народно заседание и сегашен претендент от листата на обединението ГЕРБ-СДС. Той прикани за цялостна готовност и изрази убеденост в успеха на изборите на 2 октомври. След него думата бе дадена на Юлияна Боева, претендент за депутат, сегашен общински консултант. Тя поздрави зам.-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев за самодейността и не скривайки страстта от атмосферата в залата, пожела на всички триумф и изрази убеденост, че целият интензивен труд, ще даде своите резултати в изборния ден.

Накрая на срещата думата бе дадена на претендента на СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС доцент Медиха Хамза. Тя бе показана от доктор Янко Станев като „ мъжкото момиче на Съюз на демократичните сили “.

Тя благодари за поддръжката на всички и бе безапелационна, че тази победа е нужна, „ с цел да си върнем страната. Ние всички си обичаме Родината, само че би трябвало да си върнем страната – това, което се счупи, това, което ни пречи да продължим. Варна – град на знанието или учебен център на Североизточна България. При толкоз доста университети, имаме потребност от икономическа зона. Единствената ни задача е да създадем изискванията, с цел да останат младежите в България. Нужни са успокоение и сигурност “, приключи доцент Хамза.

Приповдигнатото въодушевление в залата бе същинско, вплело в себе си романтиката от предишното, от началото, сложено от Съюз на демократичните сили и продължението на делото от ГЕРБ, само че стъпило на здравите основи на най-старата демократична партия, обрисувала пътя на България към демокрацията и Европа. Последвана от монолитността и силата на ГЕРБ, в симбиоза със синята история за едно мощно, демократично и устойчиво ръководство на България., оповестява dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР