ГЕРБ съвсем сериозно предложи председател на парламента да стане човек

...
ГЕРБ съвсем сериозно предложи председател на парламента да стане човек
Коментари Харесай

Бургаски депутат: Да изберем турчин за председател на парламента – ще ни подейства отрезвяващо

ГЕРБ напълно съществено предложи ръководител на Народното събрание да стане човек от Движение за права и свободи или официално да бъде определен най-възрастният народен представител Вежди Рашидов. При подновяването на пленарния спор ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи от трибуната, че Йордан Цонев от Движение за права и свободи е човек с опит, който е подобаващ за поста.

След това бургаският народен представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син направи отпратка към изпадането на България под турско господство.

„ Когото и да питате кой е бил най-виновен от Шишмановци... мъчно ще ви отговори за тогавашната обстановка и за тогавашния завършек на втората българска страна. Но има нещо позитивно, което се е случило. Под някаква форма са си избрали ръководител – турчин и за към 500 години е бил въведен ред. Добър, неприятен – ред “, сподели Дилов.

„ Така че предлагането ми на смешка, а може би и много съществено, е да помислим съществено за двата разновидността – Движение за права и свободи да излъчи ръководител или господин Рашидов да остане като ръководител, което ще е символен знак. Той надали ще е деятелен ръководител. Имаме съвършени заместник-председатели, видяхме ги в деяние в комплицирани обстановки в предходния парламент. Мисля, че това е най-хубавото решение, а то ще ни работи исторически отрезвяващо, тъй като ще ни върне към едни времена, сходни на сегашните. И последното, което ще кажа, е, че Господ може би ни прати някакъв знак през днешния ден с кончината на Антон Дончев – създателят на „ Време разделно “. Та в случай че не се вразумим, най-малко да се стреснем. “

Десислава Атанасова също уточни, че Вежди Рашидов би бил фиктивен ръководител. Работата в действителност щели да правят определените за заместник-председатели на Народното събрание (НС).

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също изрази утвърждение Рашидов да бъде определен за ръководител. Той сега води съвещанието на Народното събрание като най-възрастен народен представител.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР