ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с които

...
ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с които
Коментари Харесай

Важна информация за хората с ТЕЛК

ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с които да се удължат ТЕЛК решенията, които са изтекли до 3 месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Законопроектът е обвързван със усложненията на хора с увреждания да упражнят правата си след 1 април тази година, когато е анулирана изключителната епидемиологична конюнктура, защото съгласно сегашните разпореждания в закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние ТЕЛК решенията се удължават с до три месеца автоматизирано, само че единствено в случай че са изтекли по време на неговото деяние. С препоръчаните от ГЕРБ промени в закона се удължава срокът на неработоспособност, в който изтичат експертните решения на органите на здравна експертиза до три месеца след анулацията на епидемиологичната конюнктура, оповестява БНР.

Държавата ще оказва помощ с до 20 000 лева на хората с увреждания, които започват личен бизнес.

По този метод, показват от ГЕРБ, ще се подсигурява опцията за приемане на допустимата помощ от страната до явяването пред комисиите.

От ГЕРБ предизвестяват, че в случай че този период не се удължи, е допустимо освен хората да останат без обществена поддръжка, само че и да се натовари още повече системата на здравната експертиза и да се забави насрочването на дати за явяване на всички жители, чиито експертни решения са към този момент изтекли или изтичат след първи април.

За казуса алармира и омбудсманът Диана Ковачева, която изиска удължавана на периода, като предизвести, че засегнатите хора с увреждания могат да останат без права и финансова поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР