ГЕРБ са спечелили изборите, нека да поемат отговорност и да

...
ГЕРБ са спечелили изборите, нека да поемат отговорност и да
Коментари Харесай

Божанков: Правителство на ГЕРБ и ДПС ще взриви обществото

ГЕРБ са спечелили изборите, дано да поемат отговорност и да ръководят - ние ще сме градивна съпротива. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков в изявление пред bTV по отношение на договарянията за сформиране на нов кабинет.

Той удостовери позицията на социалистическата партия, че няма да взе участие в държавно управление, формирано с мандат на ГЕРБ, като сподели, че „ по-скоро би ми изсъхнала ръката " в сравнение с да поддържа кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Два дни след изборите водачът на победилата в изборите партия Бойко Борисов разяснява резултатите за първи път и насочи покана за договаряния с всички парламентарни групи за сформиране на постоянен кабинет.

Божанков разяснява и изборните резултати на Българска социалистическа партия, само че не видя в тях " нищо трагично ", защото преди парламентарната им група е имала 26 народни представители, а в този момент те ще са с един по-малко, изясни той. Депутатът дефинира като " огромно достижение " напредъкът на Българска социалистическа партия по отношение на присъединяване ѝ в ръководството:

„ В предишното Българска социалистическа партия излизаше от ръководство в бял рейс, замервана с камъни. Този път Българска социалистическа партия излезе от ръководството през централния вход на Народното събрание под овации. И това за мен е огромно достижение ", сподели той.

По мотив мненията на представителя на ГЕРБ Румен Чолаков, че партията на Борисов е подготвена да договаря с " Демократична България " за правосъдна промяна, Божанков назова въпросът " риторичен ".

" Те сега са подготвени на всичко с цел да се докопат назад до властта и да легитимират своето присъединяване във властта, като вкарат някой сътрудник в нея, само че както се вижда никой не е толкоз малоумен “, добави той.

Депутатът от Българска социалистическа партия разяснява и почналото следствие на прокуратурата против лидерката на партията Корнелия Нинова по тъжба, че тогавашния ѝ заместител Кирил Добрев не е бил позволен да се изкаже на партиен конгрес. По този случай Божанков дефинира като " безусловно неуместна " намесата на прокуратурата и сподели, че тя " няма какво да дири във вътрешнопартийни въпроси ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР