ГЕРБ са сезирали и. д. главният прокурор на България Борислав

...
ГЕРБ са сезирали и. д. главният прокурор на България Борислав
Коментари Харесай

ГЕРБ сезират Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково

ГЕРБ са сезирали и. д. основният прокурор на България Борислав Сарафов за втълпяване на етническа омраза в Хасково от техни съперници. Това заяви на конференция регионалният координатор на партията и народен представител от региона Делян Добрев. Според него предизборната акция е минала извънредно неприятно, а единственият, който се е държал правилно, е бил дългогодишният конкурент на ГЕРБ Георги Иванов.

" Конкретният сигнал е за втълпяване на етническа ненавист, отъждествявайки Движение за права и свободи с Османската империя. В обществените мрежи беше публикувано писмо от Ботев, в което се съдържат изрази като " Как сте още плебей до плебей ", " Баташкото кръвопролитие " и други В клипа са употребявани изрази, които отразяват една радикално друга ера на иго, за която е писал нашият популярен патриот ", съобщи Добрев. Според него избрани бизнесгрупировки са насаждали етническа ненавист за добиване на политически актив.

За да се избегнат спекулации, че от Движение за права и свободи са избрали кмета на Хасково, Делян Добрев извади техния избор за общински съветници, който е 6 156 гласа, от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085. Тези гласове са били задоволителни за победа над Николай Ставрев, който е получил 10 053 гласа.

Делян Добрев дефинира резултатите на ГЕРБ в региона като безапелационни с преизбирането на 7-те общински кмета и 89 общински съветници. Последно партията е имала 104 съветници, само че регионалният водач регистрира, че общинските препоръки в Симеоновград, Тополовград и Харманли са намалели. ГЕРБ в Хасковско са повишавали резултата си от парламентарните избори през април с 5 000 гласа – 23 535 тогава и 28 355 в този момент. Анализът, изработен от Добрев, сочи, че съперниците им от ПП-ДБ са паднали от 16 106 на 5 043 гласа, колкото бил твърдият електорат в региона на Демократична България. ПП-ДБ имали 11 настойнически места в района, 8 пъти по-малко от тези на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР