“ГЕРБ са със 100 и кусур хиляди надолу, ПП-ДБ са

...
“ГЕРБ са със 100 и кусур хиляди надолу, ПП-ДБ са
Коментари Харесай

Андрей Райчев: „Величие“ си мислят, че са стреляли по тях вчера, а те тепърва започват 

“ГЕРБ са със 100 и недостатък хиляди надолу, ПП-ДБ са с 300 хиляди гласа надолу, Българска социалистическа партия влезе под 200 хиляди, Движение за права и свободи с целия си голям триумф и второ място, я набира 340 000 гласа, я не ”, сподели Андрей Райчев пред Нова ТВ. По думите му “народът не желае повече по този начин ”.
Катастрофите раждат нови партии
“Величие ”, горките, си мислят, че през вчерашния ден са стреляли по тях, а те в този момент ще стартират да стрелят по тях и картината е доста по-лоша, в сравнение с те си фантазират ”,коментира Райчев.

Когато има такова тежко отчаяние на народополитическата система, се появяват нови политически обединения, посочи анализаторът и добави, че злополуките раждат нови партии.

„ Българска комунистическа партия се появява след Втората международна война, Съюз на демократичните сили след Студената война и Български земеделски народен съюз след Първата международна ”, уточни той и добави, че „ всяко пагубно събитие ражда нов хайлайф ”.
За ГЕРБ или за ПП-ДБ е сложната задача?
Какво стана с ПП-ДБ е значимият въпрос, който не трябва да остава в миманса, разяснява социологът Димитър Ганев от “Тренд ” пред Нова.

“ПП-ДБ имат резултат малко над 310-320 хиляди гласа, за съпоставяне 630 хиляди гласа през 2023 година ”.По думите на Ганев ПП-ДБ са се върнали в своето твърдо ядро от към 300 хиляди гласа, които нормално поддържат дясното.
За ПП-ДБ не предстоипо-добро при нови избори
“Пред тях стои доста тежка алтернатива - или оставам в съпротива и стартирам да строя нещо, което да ми връща външна страна, или влизам във властта и влизам в някаква форма на “сглобка ”, с цел да се удържа някакво състояние ”. Ганев е безапелационен, че ПП-ДБ няма да бъдат в по-добра позиция при нови парламентарни избори, с цел да си разрешат д аотхвърлят всичко и да работят за тази цел.

„ Големият въпрос не е „ Величие ” или Има Такъв Народ, а по какъв начин ще се удържи такова държавно управление ”, сподели Димитър Ганев. Това няма да тръгне с доста огромна легитимност, безапелационен е социологът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР