ГЕРБ са против анонсираното предложението от министъра на финансите Асен

...
ГЕРБ са против анонсираното предложението от министъра на финансите Асен
Коментари Харесай

ГЕРБ е против идеята на Асен Василев за връщане на 20% ДДС за ресторантите


ГЕРБ са срещу обявеното предлагането от министъра на финансите Асен Василев за връщане на Данък добавена стойност ставката от 20% за ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Това съобщи в парламента Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС .

Тя укори Василев, че предлагането не е в съгласие с тях: 

" Нещо, което ние няма по какъв начин да подкрепим заради обстоятелството, че сме поели задължения към нашите гласоподаватели и няма по какъв начин да ги излъжем. Още повече, такива еднолични решения от страна на министъра на финансите, без координиране с политическа партия ГЕРБ, за нас са безусловно неприемливи.

Така че, считаме, че първо би трябвало да се възвърне разговорът с сектора, да се преразгледат предложенията на сектора. И чак тогава занапред да се преценя дали по някакъв метод би трябвало да бъдат вдигани някакви ставки ". Любен Дилов-син  нарече предлагането на Василев преждевременно:

" Надявам се откровено, че министърът не го мисли съществено. Защото, в случай че го мисли съществено, ще срещне доста респективно сериозна опозиция ".

Александър Иванов съобщи, че ПГ на ГЕРБ е подкрепила при приемането на бюджета за 2023 година огромна част от ограниченията за изсветляване на стопанската система и повишение на събираемостта на данъчните и осигурителните доходи.

По думите му всевъзможен различен тип ограничения, внезапни придвижвания във връзка с  повишение на данъчни ставки не е разисквано с ПГ на ГЕРБ и няма да бъде подкрепено. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР