ГЕРБ с демонстрация пред Министерството на културата в защита на

...
ГЕРБ с демонстрация пред Министерството на културата в защита на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ако реши министърът да мести централата ни ще срещна стена

ГЕРБ с проява пред Министерството на културата в отбрана на вестник " Труд ".

Ако реши министърът да мести централата на ГЕРБ ще срещна стена. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Партията излезе на митинг пред Министерството на културата в отбрана на в. Труд.

Пред " Денят” служебният министър на културата разгласи, че в петък ще стартира преместването на централата на ГЕРБ.

Представители на ГЕРБ сложиха вестници на медията и кубинки пред входа на министерството. В акцията на ГЕРБ вземат участие Тома Биков, Любен Дилов, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Теменужка Петкова и други членове на партията.

На първата страница на вестника написа " Убиват Труд ", а под заглавието са фотосите на президента Румен Радев, министърът на културата Венцислав Минеков и регионалният шеф на София Митко Михайлов.

Вчера, поради неплатени отговорности, полицията запечата редакцията на в. " Труд ", която се обитава в постройка на Министерството на културата.
.
Съветът за електронни медии следи с внимание случая със запечатването на редакцията на българския всекидневник вестник " Труд ". Запечатване, което се прави в наличието на полицията. Това изпратиха от пресцентъра на регулатора.

" Съветът намира, че при уреждането на договорните връзки сред изпълнителна власт и медия следва да се съблюдава баланс, тъй че да не се слагат под опасност свободата на словото и журналистическият труд ", разясниха те.

Припомняме, че през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи запечата офисите на редакцията на в. Труд, откакто Министерството на просвета сигнализира, че редакцията не заплаща изрядно наемите си.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР