ГЕРБ с анализ на изнесените от служебния кабинет данни и

...
ГЕРБ с анализ на изнесените от служебния кабинет данни и
Коментари Харесай

ГЕРБ за бюджета на служебния кабинет: Трябва или да се вдигат данъци, или да се отложи влизането в еврозоната

ГЕРБ с разбор на изнесените от служебния кабинет данни и цифри от бюджета, който ще бъде импортиран в Народното събрание.

" Служебният министър председател показа бюджет с 6% недостиг от Брутният вътрешен продукт. Това са почти 12 милиарда лв.. Този голям недостиг е вследствие на политическата рецесия, почнала през лятото на 2020 година - в деня, в който влязохме в ИЕРЕМ 2. Вижда се, че държавният дълг ще нарасне близо двойно до 70 милиарда до края на 2025 година За идващите 3 години ще платим единствено за лихви по прогнозите на Донев над 4,5 млн. - колкото две автомагистрали " Хемус " или да ремонтираме всички учебни заведения в България. Бюджетът съдържа скрити дефицити - разноските за напредък са лимитирани, средствата за обучение понижават като дял от Брутният вътрешен продукт - от 4,4 до 4,1%. Същоито се случва с разноските за здравоопазване, обществени помощи и компенсации. Инвестициите по националния бюджет са на санитарния най-малко ", съобщи Деница Сачева.

По думите ѝ прогнозите за стопански напредък са прекомерно оптимистични. " МВФ понижи двойно прогнозата си, като оцени вероятния напредък до 1,4% от Брутният вътрешен продукт, а Българска народна банка позволява напредък от 0,4%. Справянето с подобен недостиг ще бъде извънредно мъчно. Свиването на недостига без да се пипат налози, може да става с неповече от 1% на година, това ще обезсмисли референдума за еврозоната - тъй като не отговаряме  на нито един. Трябва или да се подвигат налози, или да се отсрочи влизането в еврозоната ", съобщи тя. 

Според Делян Добрев в тази трагична обстановка няма лесни решения. " Трябва огромно болшинство в Народното събрание, с цел да се вземат непопулярни решения. Веселата компания от Политическа партия докара страната до сметката, която получихме през вчерашния ден от Министерството на финансите. Ние предупреждавахме, че това ще се случи още от 22 януари 2022 година Казвахме неведнъж, че тегленето на задължения е капан за всяко държавно управление ", уточни той.

От своя страна Красимир Вълчев съобщи, че има структурни проблеми и скрити дефицити.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/708683077701955
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР