ГЕРБ рязко ще увеличи резултата си при предсрочни избориПосланията в

...
ГЕРБ рязко ще увеличи резултата си при предсрочни избориПосланията в
Коментари Харесай

Главният редактор на Труд Петьо Блъсков: Към момента посланията в Народното събрание са неразпознаваеми


ГЕРБ внезапно ще усили резултата си при предварителни избори

Посланията в Народното събрание са " аморфни " послания - неразпознаваеми. Всеки тегли нанякъде и се изрича. Много неприятно чувство има от първите дни, нека се вразумят, само че очевидно няма. В българския парламент сега има три партии, които могат да се нарекат партии с всичките реквизити, история и идеология - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, останалите не са партии, това са самодейни кръжоци по политика, образувани въз основата на някакви улични събития. Няма в света по този начин образува политическа партия. Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS основният редактор на вестник " Труд " Петьо Блъсков.

" Това са инцидентно проведени неполитически групи, които нямат идеология, нямат политическа физиономия и не може да се нарекат леви, десни или център, и по тази причина те си измислиха " партиите на митингите ", само че какви са те - няма такива. Има партии с ясна идеология, теория и позиция в политическото пространсвто. Но засъжаление и от старите три не се чуха ясни политически послания. Но от другите нищо, а от Слави хептен нищо ", разяснява той.

Според него мълчанието на Слави Трифонов стартира да има отрицателен резултат и това би трябвало да се осъзнава от водача на " ИТН ".

" Слави би трябвало да си дава сметка, че по този метод, като си трае, отблъсква хората. Това безмълвие е неприятно, хората не знаят защо става дума ", разяснява Петьо Блъсков.

" Мажоритарен избор, както виждате, той го отхвърли. Слави в случай че сътвори държавно управление, той би бил пленник на тези, които ще го поддържат. Той няма хора в Народното събрание за кабинет. Кой ще го пдокрепи - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. След като го поддържат след това ще го изработят. Лоша е обстановката при него ", разяснява основният редактор на в. " Труд ".

По думите на Петьо Блъсков има двама спечелили на тези избори. " Електоралния победител несъмнено е ГЕРБ ", сподели той.

" Има един политически победил, който е Движение за права и свободи и в случай че те не поддържат Слави, той не може да направи държавно управление ", добави още.

" В този миг служебното държавно управление е голяма отговорност. Предстоят и президентски избори. За Румен Радев това е голяма отговорност, която ще рефлектира и върху резултатите от изборите през есента. Той в случай че поеме тази отговорност политическият огън ще се обърне против него. За него може би е по-добре да има обикновено държавно управление ", уточни Петьо Блъсков.

" В България няма ясно изразени политически партии, което продължава към този момент 20 години. Българска социалистическа партия носят голяма виновност. Тя е лява партия и имат голяма отговорност пред електората си, на който изобщо не обръщат внимание. Тя разчита на кавги и разправии. Корнелия Нинов единствената й политическа активност е да се кара с Бойко Борисов. Лявата партия освободи политически терен, на който се нанесоха Слави, " Демократична България " и така нататък ", съобщи основният редактор на в. " Труд ".

" В Народно събрание от първия ден започнаха да се разправят с Изборния кодекс, нямат за цел политическо строителство и стабилизиране на страната, а имат за цел да си вършат шашми с Изборния кодекс, мислейки си, че те някой ден ще послужат. Какво значи гласоподаване по пощата? Или електронно гласоподаване? Цяла Европа се отхвърли. Тези гласувания са превъзходен инструмент за манипулиране на изборите ", разяснява Петьо Блъсков.

" Специално за издигането на Даниел Митов от ГЕРБ желая да кажа, че България в този миг изгуби един сериозен, добър и тежък министър-председател ", съобщи още журналистът.

" Според мен е естествена практиката на Борисов в обществените мрежи и каквото има си го споделя. За какво да върви в пармалента, с цел да го ругаят. Има един различен голям проблем, там има едни дами в особена възраст, в която доминират истерични положения. Това са Танчето Дончева, Мая Манолова и Корнелия Нинова, те са в една комплицирана възраст, само че се отразява и на характера им ", разяснява той.

На въпрос кой може най-вече да завоюва от предварителни избори, Петьо Блъсков отговори: " Според мен ГЕРБ внезапно ще усили резултата си ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР