ГЕРБ решиха да се обявят против присъствието на посланика на

...
ГЕРБ решиха да се обявят против присъствието на посланика на
Коментари Харесай

ГЕРБ рязко се разграничи от поканата до Митрофанова след публичния скандал

ГЕРБ взеха решение да се разгласят срещу наличието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48 Народно заседание, откакто " Демократична България " и " Продължаваме промяната " се оказаха единствените групи, несъгласни с присъединяване ѝ.

Едва откакто новината за поканата до Митрофанова за церемонията на 19 октомври се появи в медиите и предизвика скандал, от партията на Бойко Борисов направиха завой и се разграничиха от съветската посланичка с декларация във Фейсбук.

Малко преди този момент депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев разказа по какъв начин е протекла неофициалната среща в Народното събрание, на която са разисквани детайлите към първото съвещание - и по какъв начин най-голямата парламентарна група не се е противопоставила на протоколната покана до Митрофанова.

Предложението за поканата до Митрофанова е пристигнало от администрацията на Народното събрание, която дава отговор за организацията на събитието.

Надежда Йорданова от Демократична България е предложила " да си спестим посланика на Русия ", а само представителите на Политическа партия са се застъпили за тази позиция, споделя Мирчев.

" “Възраждане ” декларират, че държат на наличието на Митрофанова, а “пазителите ” на евроатлантизма от ГЕРБ смирено и с безмълвие не споделят и дума против концепцията посланикът на държава-агресор, водеща неуместна война, изправила на нокти цяла Европа, да участва при откриването на 48-ия парламент на европейска България. Сходна реакция на безмълвна поддръжка виждаме и от Движение за права и свободи, от партията на Янев и от Българска социалистическа партия ", написа още той.

Депутатът от Демократична България иронизира, че чака " на следващия ден в ТВ студиата ще се изпълни още веднъж с евроатлантически лъвове от ГЕРБ, които ще ни изясняват по какъв начин са за НАТО и против Путин, на който слугуваха, до момента в който бяха на власт. И против който и през днешния ден не смеят да гъкнат ".

15 минути по-късно пристигна и реакцията от централата на ГЕРБ.

От партията на Борисов не отхвърлят описаното безучастие на техните представители по проблема с Митрофанова, само че декларират, че " в унисон с позицията и дейностите ни до момента " се опълчват на поканата до нея. Те показват още, че са били " първата партия в България, осъдила военната експанзия на Русия в Украйна " и че първи са внесли предложение за даване на оръжия на Украйна в 47 Народно събрание.

До този миг още няма реакции от страна на останалите партии, участвали на срещата и оповестили единодушие с наличието на съветската посланичка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР