ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват. Така

...
ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват. Така
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват

ГЕРБ реши, че почтени избори към този момент не им трябват. Така съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков разяснява в " Здравей, България " желанието на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се върне хартиената бюлетина като способ за гласоподаване. По думите му през 2015 година е имало над 460 хиляди невалидни бюлетини. " Представете си каква замяна на вота на българите може да се реализира по този способ ", сподели още Петков. Според него смесеното гласоподаване, за каквото упорстват от Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, би нараснало купения избор в страната.

Бившият министър-председател още веднъж посочи, че " Продължаваме промяната " ще бъде градивна съпротива и разграничи диалозите за политики от тези за взаимно ръководство с ГЕРБ.

Що се отнася до концепцията на Движение за права и свободи за машината, която валидира бюлетини, Петков я дефинира " за фишек " - тъй като щяло да има мотаене по кое време ще се вкара, някъде надалеч във времето. ГЕРБ и Движение за права и свободи осъзнаха, че при почтени избори, даже да са първа политическа мощ, не могат да се разпрострат с " този мащаб ". Затова взеха решение, че не им трябват почтени избори, акцентира Петков. 

Ако Българска социалистическа партия през днешния ден поддържа хартиената бюлетина, това ще ги хвърли обратно, сбит беше Петков. За всеки от тези 16 значими за България ограничения, които начертахме, можете да бъдете сигурни, че ще подкрепим всяко рационално предложение след диалог, даде обещание Петков. Няма по какъв начин при тези ограничения да има в края на годината " едни остатъци, които да раздадем на наши хора ", добави той.

Що се отнася до съветския нефт, Петков предизвести, че в допълнение мито ще влезе в европейския бюджет, не българския. А в случай че таксуваме свръхпечалба, в действителност няма да можем да обложим " Литаско ", тъй като е в Швейцария, а единствено ишлемето от " Лукойл Нефтохим ". Затова и най-добре е съветският нефт, който се внася, да се употребява единствено за произвеждане на горива за България.

Петков уточни, че скоро Политическа партия ще внесе съответни ограничения - тъй като дерогацията от европейското петролно ембарго (до декември, 2024 година) ни дава опция да имаме едни цени на горивата на българския пазар, и други на европейския. Европейска комисия не би желала да види по какъв начин артикули от съветски нефт, направени от " Лукойл Нефтохим ", излизат от нас, предизвести експремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР