ГЕРБ регистрира листите си в Районните избирателни комисии, които са

...
ГЕРБ регистрира листите си в Районните избирателни комисии, които са
Коментари Харесай

ГЕРБ регистрираха листите си, съчетание от опит и младост

ГЕРБ записва листите си в Районните изборни комисии, които са комбиниране сред младост и опит. В тях няма фрапантни разлики при водачите в листите за предварителния избор от тези за постоянните избори през април.

Почти на всички места има лица от младежката организация на ГЕРБ. Още преди дни Борисов съобщи, че младежите са гръбнакът на партията и ще намерят места в листите, като задачата е кадрова смяна.

В 25 МИР в София традицията се резервира и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се кандидатира оттова. В 24 МИР отпред застава зам.-председателят на партията Даниел Митов, а в 23 МИР челното място е за съдружният сътрудник Румен Христов, водач на Съюз на демократичните сили.

Христов разясни, че ще са първа политическа мощ. Ако се повтори разновидността след 4 април, щели да бъдат сериозна и градивна съпротива. Най-младият претендент за народен представител е на 21 години - студент по медицина.

Знакова персона в партията този път няма да е кандидат-депутат - Вежди Рашидов. Мястото му в листата в Пловдив е за младия Пенчо Малинов.

Заместникът му в партията Томислав Дончев е лидер в Габрово. В Пловдив лидер на листата е някогашният регионален шеф Дани Каназирева, следвана от Младен Шишков. Водачът на листата на Хасково е Делян Добрев, който разясни, че задачата е да завоюват три мандата от Хасковски район. Втори е доктор Георги Станков, а третото място е непокътнато за квотата на Съюз на демократичните сили - за икономиста Стефан Димитров. Листата е от 16 претенденти, а в нея 6-ма са представители на младежката конструкция.

Бившият МВР-министър Младен Маринов оглавява тази в София област, като след него е някогашният министър на туризма Николина Ангелкова.

" Обнадеждени сме от интензивността и желанието на младежите да вземат участие в обществено-политическия живот, да градят и поемат отговорност за своето бъдеще. Затова в актуалната листа за Народни представители са включени шестима от младежите на ГЕРБ - София област ", съобщи Младен Маринов.

" Политическа партия ГЕРБ дава път на младите. Над 30% от листата на Коалиця ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за Софийска област е формирана от членове на МГЕРБ. Както на предходните парламентарни избори, по този начин и този път още веднъж ще заложим на положителна акция и голям брой срещи и диалози с всички хора от обитаемоте места в региона ", разяснява от своя страна регионалният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова.

 ГЕРБ Пазарджик записва листите
ГЕРБ Пазарджик записва листите

В Пазарджик, където води Екатерина Захариева, ГЕРБ се явява още веднъж с цялостна листа от 18 претенденти. Частично актуализирана е по отношение на предния път с 6 нови лица. В нея са намерили място потвърдени специалисти в разнородни области и лица ползващи се с огромно публично утвърждение. Осем дами и десетима мъже, измежду които двама лекари, шестима адвокати, икономисти, инженери и педагози ще бъдат претенденти за народни представители.

В листата в Добрич измежду претендентите са четири нови лица, част от които са от младежката организация на партията. Водач още веднъж е регионалният координатор на ГЕРБ Деница Сачева, втори е някогашният зам.- регионален шеф на Добрич Красимир Николов. Сачева изясни, че задачата за вота на 11 юни на ГЕРБ-СДС е още веднъж заемането на първото място. В предизборната си акция претендентите няма да компрометират своите съперници, а ще разчитат на нови хрумвания, които да отговорят на желанията на младежите.

Както и на предходния избор, лидер в Силистра е Тодор Тодоров, който е регионален координатор на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия. Втори е Ивелин Статев, трети - доктор Тошко Цаков (хирург), четвърти - Красимир Димитров (финансист), пета в листата е Нефие Раим (училищен директор), шести - Йордан Йорданов (икономист), седма в листата е Еда Самиева (икономист), осми е Иван Павлов (предприемач).

Водач във Видин още веднъж е Росица Кирова от гражданската квота. Две са новите лица в листата - мениджърът Мартин Иванов, който е от квотата на Съюз на демократичните сили, и спортистката, треньор по волейбол и учител Кристина Георгиева - гражданска квота. Областният координатор на ГЕРБ във Видин Александър Матеев още веднъж е втори в листата. Кирова пък акцентира, че цели в програмата си остават довеждане докрай построяването на магистралния път Видин-Ботевград и планът за тунел под Петрохан.

Бившия аграрни министър Десислава Танева предстоящо още веднъж води листата в Сливен. Втора е някогашната депутака Мария Белова, а трета е доктор Наталия Канева - шеф на отделението по ендокринология в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " -Сливен.

 ГЕРБ - Благоевград
ГЕРБ - Благоевград
Снимка: ГЕРБ

Водач на листата в Благоевград е още веднъж е Росен Желязков. Втори в листата е досегашният регионален шеф Бисер Михайлов. Областният координатор на ГЕРБ в града Андрей Новаков разясни, че междинна възраст на претендентите е под 40 години, като в листата са включени и младежи, с изключение на досегашните народни представители Георги Динев, Александър Мацурев, доктор Тончев и Стефан Апостолов.

" На миналите парламентарни избори ГЕРБ-Благоевград реализира втори най-хубав резултат в страната, в този момент се целим в първото място и съм уверен, че можем да го реализираме с тима, с който се включваме в изборната конкуренция ", разяснява Новаков.

Междувременно Десислава Атанасова още веднъж води листата в Разград. В Плевен още веднъж лидер е доктор Григор Горчев, следван от Таня Митрашкова, която е втора, а третият - Александър Николов.

Водач в Перник е Кирил Ананиев. По думите му коалиция ГЕРБ-СДС ще предложи анекс към програмата си за ръководство, в който са застъпени тематики от изключителна значимост за младежите.

 ГЕРБ Перник записва листите
ГЕРБ Перник записва листите
Снимка: ГЕРБ

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР