ГЕРБ провежда национално съвещание в събота, на което да реши

...
ГЕРБ провежда национално съвещание в събота, на което да реши
Коментари Харесай

ГЕРБ решава съдбата на кабинета Денков на национално съвещание

ГЕРБ организира национално заседание в събота, на което да реши дали да продължи поддръжката си към държавното управление. Срещата във Велико Търново ще даде знак за това какво е бъдещето на така наречен " сглобка " - както водачът на ГЕРБ Бойко Борисов постоянно назовава кабинета, осъществен с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ).

Форумът беше разгласен в разгара на предизборната акция тъкмо преди балотажа за локалния избор. Борисов изрази неодобрение от сътрудниците си в ръководството - ПП-ДБ, и ги подлага на критика по редица тематики, в това число за това, че не са приели негов съвет да издигат кандидат-кмет на София, друг от Васил Терзиев.

В националното заседание на партията ще вземат участие представителите на изпълнителната комисия на ГЕРБ, новоизбраните кметове и общински съветници, както и депутатите и регионалните координатори на партията.

В петък ГЕРБ и ПП-ДБ гласоподаваха дружно в Народното събрание, като с техните гласове и тези на депутатите от Движение за права и свободи беше преодоляно ветото на президента против измененията в Закона за енергетиката. По-късно обаче Борисов даде да се разбере, че поддръжката за държавното управление може да се промени.

" Ние ще поддържаме държавното управление до на следващия ден, когато ще се срещна с актива на партията. Всички тези плюсове и минуси ще изговорим ", сподели той по време на посещаване на полигона " Ново село ".

През последния месец напрежението сред сътрудниците във властта е изключително високо на фона на предизборната акция и тематиките, по които те се сблъскаха, в това число машинният избор на изборите и възможна промяна в службите. Преди дни управлението на ГЕРБ се разгласи за цялостна проверка на осъществяването на управническата стратегия и по-детайлно разискване на държавния бюджета за следващата година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР