ГЕРБ продължава практиката, започнала от евроизборите през май – да

...
ГЕРБ продължава практиката, започнала от евроизборите през май – да
Коментари Харесай

ГЕРБ продължава тактиката от евроизборите, подписа с още две малки партии

ГЕРБ продължава практиката, почнала от евроизборите през май – да подписва съдружни съглашения с по-малки партии. След като предишния месец се сплоти със Съюз на демократичните сили, в този момент съглашение е пописано с " Обединени земеделци " и " Български демократически конгрес ".

Както със Съюз на демократичните сили, споразуменията са рамкови и дават опция структурите на ГЕРБ да образуват обединения с " Обединени земеделци " и " Български демократически конгрес " за взаимно явяване в разнообразни общини с обща кандидатура за кмет и обща листа с общински съветници.

Споразумениято са подписани в понеделник в централата на ГЕРБ от Бойко Борисов, председателката на " Обединени земеделци " Петя Ставрева и председателката на " Български демократически конгрес " Жаклин Толева.

" С оглед на сполучливото партньорство от европейските избори тази пролет и постигнатата безапелационна победа на тях, управленията на ГЕРБ, " Обединени земеделци " и " Български демократически конгрес " се договориха ползотворното съдействие да продължи и за локалните избори ", оповестиха в понеделник от пресцентъра на ГЕРБ.

Двете партии се явиха с ГЕРБ и на евроизборите. Тогава сътрудници на ГЕРБ бяха Съюз на демократичните сили, " Гергьовден ", " Никола Петков ", " Обединени земеделци ", " Съюзът на репресираните " и " Български либерален конгрес ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР