ГЕРБ предлага с промени в Закона за личните документида се

...
ГЕРБ предлага с промени в Закона за личните документида се
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага с промени в Закона за личните документида се създаде карта на българина за всички хора с българско самосъзнание

ГЕРБ предлага с промени в Закона за персоналните документида се сътвори карта на българина за всички хора с българско съзнание, където и да се намира диаспората. Това е метод те да се усещат съвсем равни на българите тук, да влизат в родината и да остават, уточни Радомир Чолаков.

" Идеята е в тези сложни времена да дадем опция на хората с българско съзнание като се сътвори на карта на българина ", добави Маноил Манов. ГЕРБ предлага документните за нея да се подават зад граница във всяко консулство, както и пред българските служби.

4-5 са разновидностите, по които може да се покаже, че претендентите са с българско съзнание. Сред тях са да се показа акт за раждане от България, документи за идентичност на родственици, поддръжката на българските църковни общности зад граница, както и притежаване на български език.

" Карта на българина ти дава съвсем всички права на територията на България - да работиш, да ползваш обществената система, здравна помощ, да бъдеш признат равноправно в родината майка, както я назовават българите зад граница. Надявам се сътрудниците от всички парламентарни групи да поддържат този закон, в който няма нищо друго с изключение на грижа за хората с българско съзнание, живеещи в чужбина ", разяснява Манов.

Според Радомир Чолаков страната е връхлетяна от поредност рецесии, а ръководещото болшинство няма законодателни визии и стратегия кака да се оправи с тези рецесии.
" Днес Народно събрание се занимава може би със основни въпроси, само че за друго време. Ние се намираме във форсмажор и депутатите би трябвало да разискват закони, които да вземат решение съответните проблеми, в които се намира страната през днешния ден ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР