ГЕРБ предлага пакет от законови промени, с които да се

...
ГЕРБ предлага пакет от законови промени, с които да се
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага пакет от законови промени заради пристигащите от Украйна бежанци

ГЕРБ предлага пакет от законови промени, с които да се облекчат процедурите за бежанци от български генезис.

„ Първият пакет от законови промени планува промени и допълнения на Закона за леговище и бежанците. Предвиждаме да бъде основана нова глава за непознати жители с български генезис и българско съзнание, които биха поискали леговище в България. Идеята ни е тези наши жители българи, които са украински жители да могат да се обръщат към консулите или при идване тук да могат да се обръщат непосредствено към кметовете и регионалните шефове – т.е. една облекчена процедура и превозването им да се обезпечава от държавния бюджет ”, заяви депутатът от ГЕРБ  Радомир Чолаков.



„ При идване те би трябвало да получават незабавно настаняване в общински или държавни жилища или в частни хотели като страната съгласно нас би трябвало да поеме разноските до размера на един общински наем за съответната община ”, добави той.

По думите му измененията плануват тези жители, пристигайки у нас, да получават право на леговище по интензивен ред. „ Това ще зависи от администрацията на президента. Призоваваме това да се случва бързо ”, уточни Чолаков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР