ГЕРБ предаде позициите за АЕЦ Белене и след това правителство

...
ГЕРБ предаде позициите за АЕЦ Белене и след това правителство
Коментари Харесай

"Белене" е рисков, вреден и грабителски проект, обяви евродепутатът Светослав Малинов

ГЕРБ съобщи позициите за АЕЦ " Белене " и по-късно държавно управление не остана различен път за прекъсване на плана с изключение на да се търси поддръжка в Европейския парламент. Това разгласи в ефира на Би Ти Ви евродепутатът Светослав Малинов.

Той разказа планът като рисков, нездравословен и хищнически и уточни, че не известно кой ще стори централата, има ли потребност от нея, какъв брой ще коства токът и ще има ли клиенти за него.

Малинов се закани да не остави нито един евродепутат неинформиран, изключително представителите на Румъния. Убеден е, че цялата група на " Зелените " в Европарламента ще го поддържа в желанието да се провеждат събития, с които да се " нападна " Европейската комисия.

Обясни, че Еврокомисията е одобрила плана в друго време и по-конкретно преди случая с японската " Фукушима ", по тази причина и ще бъде обяснено, че става дума за нов план за " Белене ", а не за този, който е имал утвърждението на Брюксел.

Една уважаваща себе си страна даже не би трябвало да приказва за този план, уверен е евродепутатът. По-рано през днешния ден " Демократична България ", която сплотява " Да, България ", ДСБ и партия " Зелените ", разгласи, че придвижва борбата за " Белене " в европейските институции.

Централата не може да се построи без държавна гаранция или заем, за което ще научим сред Коледа и Нова година, уточни още Малинов. Срещу аргумента на ръководещите, че към този момент са изхарчени доста пари на данъкоплатците по плана и по тази причина той не би трябвало да се загърбва, той отговори с риторичен въпрос - има ли семейство, в което този мотив да важи – като си похарчил за някаква нелепост към този момент пари, да похарчиш още.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (208)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР