ГЕРБ, ПП и ДПС искат оставките на различни министри в

...
ГЕРБ, ПП и ДПС искат оставките на различни министри в
Коментари Харесай

Свиленски: ГЕРБ, ПП и ДПС искат оставките на различни министри - да подкрепят вота на недоверие

ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи желаят оставките на разнообразни министри в кабинета - дано влязат в зала и да гласоподават вота на съмнение. Това разяснява в " Панорама " депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Станаха ясни подмолните сделки в ръководещата коалиция - до през вчерашния ден ни се обясняваше, че Путин е на границата на България. Днес от няколко часа Путин е в Народното събрание в Министерски съвет и на жълтите павета, тъй като господин Пеевски обясняваше, че който поддържа рухването на дерогацията отвън тези 24 часа, е пропутинска партия. Днес виждаме, че са се разбрали дерогацията да отпадне от 1 март, т.е. и Движение за права и свободи и ГЕРБ влизат в този облик "

Намекна, че Асен Василев, също посетител в " Панорама ", може би управлява държавното управление, тъй като всичко, което е изискал, се е случило.

Според Свиленски смисълът на вота на съмнение не е събирането на гласове, а да се покажат проблемите в страната на българските жители. Определи обстановката в областта на защитата като пагубна:

" Разпродадохме складовете на армията, границата е разграден двор, министърът на вършените работи изясни. Това държавно управление заслужава ли да ръководи? "

Социалистът поздрави финансовия министър за обществените разноски, планувани в бюджета, само че уточни, че Българска социалистическа партия ще предложат още:

" Втората година майчинство да бъде равна на минималната работна заплата, младежите до 26 години да бъдат освободени от налози. Ще предложим ограничения, свързани с профилактиката и репродуктивните проблеми. Ще предложим да бъдат обложени и свръхпечалбите на банките, както и таван на банковите такси ".

Асен Василев му отговори, че не вижда с какво освобождението на младите от налози ще помогне на страната и демографската рецесия.

Свиленски удостовери, че Българска социалистическа партия няма да поддържа кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет и ще издигне своя. Представители на партията обаче ще отидат на срещата по самодейност на новоизбрания кмет Васил Терзиев.

" Утре Корнелия Нинова е в Шумен и вместо нея ще отидат зам.-председател на партията и зам.-председател на ПГ. Ще срещнем господин Терзиев с позициите на Българска социалистическа партия за София ".

Работа на победилата партия е да образува болшинство, което да избере ръководител на СОС - няма по какъв начин да има сглобка, тъй като ние не поддържаме нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ, разяснява още Свиленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР