ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС избраха новото българско правителствоС гласовете

...
ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС избраха новото българско правителствоС гласовете
Коментари Харесай

Вечерни новини: България има редовно избран кабинет; Прокуратурата иска имунитета на Петков

ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи избраха новото българско държавно управление
С гласовете на всички от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", на всички без един от ГЕРБ и на двама емблематични депутати от Движение за права и свободи беше определено новото постоянно съдружно държавно управление на България. То ще бъде управлявано от акад. Николай Денков, само че може да бъде наричано кабинета " Денков – Габриел ", защото ученият е заречен след 9 месеца да подаде оставка и да бъде образуван нов състав, отпред с Мария Габриел от ГЕРБ.
Прокуратурата изиска имунитета на Кирил Петков
Софийска районна прокуратура предложи на основния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Кирил Петков - някогашен министър-председател и сегашен народен представител в 49-ото Народно заседание.
Новото държавно управление одобри властта от служебното с рецензия
Новото държавно управление, отпред с премиера Николай Денков одобри властта от служебното държавно управление. По време на церемонията по последователност в Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че „ предават страната с добре функциониращи системи “. От своя страна Денков насочи рецензия за освободените по-рано денем заместник-министри, които трябвало да подсигуряват последователност в другите министерства.
Асен Василев не вижда проблем с бюджета и до 10 дни демонстрира собствен
Финансовият министър в ротационния кабинет на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ Асен Василев не вижда проблем с бюджета за 2023 година и съгласно него той може да отговори на критериите за влизане в еврозоната. Василев уточни, че при гласоподаване на съдружното държавно управление " Денков – Габриел " малко по-късно през днешния ден, той ще показа бюджет с 3% недостиг.
Сливането на банките в България – нужда или заплаха?
В последните години банковият пазар в България се консолидира с бързи темпове. Процесът стартира с дребните институции, които погълна Банка ДСК, продължи със покупко-продажбите за придобиването на Райфайзенбанк от белгийската група KBC, показана в България с Обединена българска банка, и към този момент приключва със закупуването на бизнеса на BNP Paribas Personal Financing от Пощенска банка.
Европейска комисия утвърди 77 млн. евро за българските региони с висока безработица
Eвропейската комисия заяви, че е одобрила даването на 77 милиона евро държавна помощ в поддръжка на вложения в региони с висока безработица в България. Според разпоредбите на Европейски Съюз, Еврокомисията би трябвало да реши дали държавна помощ над избран размер няма да наруши конкуренцията на общия пазар и по тази причина държавните управления би трябвало да изискат утвърждението й, преди да могат да задействат отпущането на държавна помощ.
България и Турция ще построяват нов граничен жп преход
За да бъде омекотен жп трафика сред България и Турция, двете страни ще построяват нов граничен железопътен преход. Министърът на превоза Христо Алексиев и посланика на Република Турция Н.Пр. Айлин Секизкьок подписаха Меморандум за съгласие сред страните, като в него е заложена и нова жп връзка по направлението Ямбол - Елхово - Одрин, оповестяват от пресцентъра на отрасловото ведомство
Apple сподели суперскъпите си очила за виртуална действителност
Apple в понеделник показа скъпи очила с добавена действителност, наречени Vision Pro. Това е най-рисковият залог за софтуерната компания от представянето на iPhone преди повече от десетилетие, нахлувайки на пазар, доминиран в този момент от Meta, написа Reuters.
Проблемите с веригата на доставки ще ударят въздушния превоз
Въздушният превоз ще бъде обиден от разочароващи проблеми с веригата на доставки тази година. Това съобщи Уили Уолш, общоприет шеф на Международната асоциация за въздушен превоз, до момента в който разисква провокациите пред авиационния бранш тази година, предава CNBC.
Ердоган приготвя шеф от банкрутиралата First Republic за централен банкер
Новият остарял президент на Турция – Реджеп Тайип Ердоган – обмисля да назначи Хафизе Гайе Еркан за шеф на централната банка, до момента в който новото държавно управление се приготвя за поврат в политиката си. Според източници на Reuters Еркан към този момент се е срещнала с финансовия министър Мехмет Шимшек в Анкара в понеделник и следва среща със самия Ердоган, с цел да обсъдят ролята ѝ.
Криптоборсата Binance губи потребителски средства с бързи темпове
Инвеститорите са изтеглили към 780 милиона $ от криптоборсата Binance през последните 24 часа. Това заяви компанията за данни Nansen във вторник, ден откакто Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) заведе дело против най-голямата криптоборса в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР