ГЕРБ постигна резултата от 600 000 гласа, който бе прогнозиран

...
ГЕРБ постигна резултата от 600 000 гласа, който бе прогнозиран
Коментари Харесай

Цветозар Томов: ГЕРБ взе своето, а БСП нямаше потенциал за разширяване

ГЕРБ реализира резултата от 600 000 гласа, който бе плануван пред изборите, а Българска социалистическа партия остана в границите на твърдото си ядро поради несъответствуващата си акция, разяснява в изявление за Mediapool социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов. Според него най-хубавите мажоритарни претенденти на евровота са били Ангел Джамбазки и Радан Кънев. Томов счита, че " Демократична България " има капацитет да провокира ГЕРБ за властта в София още през есента. Доскорошният член на ЦИК приказва още за опциите за подправяне на машинното гласоподаване с устройствата, избрани по закон, както и за проблемите с организацията на изборния развой.

Г-н Томов, интензивността на Бойко Борисов ли е главният фактор за успеха на ГЕРБ на евоизборите?

Не. Това даже не е главната причина за резултата на ГЕРБ. В нито едно предизборно проучване не е имало подозрение, че ГЕРБ ще вземе към 600 000 гласа, както се случи. Причината е, че главният съперник Българска социалистическа партия остана в границите на твърдата си поддръжка за европейски избори. Тази поддръжка се осъществя през последните няколко акции. Очевидно Българска социалистическа партия нямаше капацитет за разширение, а и водеше акция, която правеше това невероятно.

Какво имате поради?

С изключение на Сергей Станишев, останалите водещи лица на Българска социалистическа партия не говореха по този начин, както трябваше да се приказва в акция за европейски избори. Те се опитваха да трансферират дебата напълно на домакински терен. Това не са парламентарни избори и не се взема решение въпросът за изпълнителната власт. Избирателите знаят това. Подходът на Българска социалистическа партия беше чудноват, само че откогато госпожа Корнелия Нинова стана водач на Българска социалистическа партия, следим блян към завръщане към революционни обичаи от 19 век. Това няма да ги докара до нищо положително, най-малко в границите на демократичните процедури за печелене на властта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР