ГЕРБ поиска в петък парламентът да извика на изслушване външния

...
ГЕРБ поиска в петък парламентът да извика на изслушване външния
Коментари Харесай

НС извика Теодора Генчовска в петък да отговаря за РСМ

ГЕРБ изиска в петък Народното събрание да извика на чуване външния министър Теодора Генчовска по тематиката за участието на Република Северна Македония . Искането идва след, че страната ни дала обещание подкрепяне на страната за участие в Европейски Съюз това лято. Искането на опозицията е Генчовска да бъде извикана в пленарна зала в петък.

Даниел Митов изброи претекстовете: Твърдението на външния министър на Германия, че има заричане да отворим пътя на България към РСМ за Европейски Съюз ; Премиерът твърди, че са реализирани огромни триумфи в договарянията на историческата комисия, което опонира на изявленията на ръководителя й; Предстои междуправителствено съвещание.

Предложението бе признато от депутатите . Дали съвещанието ще бъде намерено или закрито ще се гласоподава в петък - разгласи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Христо Гаджев от ГЕРБ пък изиска да се каже какво се е съдържало в полети от Китай, които са минали през уикенда от България към Сърбия. Той има информация за 6 товарни самолета на китайската войска - съгласно непознати медии в тях имало натоварени ПВО-системи за Сърбия, съгласно българската страна полетите са с кранове и коли за спешна помощ. Това, съгласно Гаджев, е заобикаляне на Закона за пребиване на непознати военни сили, защото не е докладвано в Народното събрание.

ГЕРБ желае и обработка за въпросите на парламентарния надзор, които се бавят. Никола Минчев добави, че ще се видят стенограмите, защото е допустимо да е прочел за полетите от Китай предходната седмица, само че не си спомня.
 Политическа партия упрекна ГЕРБ, че води акция, те дадоха отговор: „ Само с усмивки не става “
Политическа партия упрекна ГЕРБ, че води акция, те дадоха отговор: „ Само с усмивки не става “

Те отхвърлиха да бъдат безобразно крадени и лъгани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР