ГЕРБ поиска промяна в конституцията, чрез която да отпадне давността

...
ГЕРБ поиска промяна в конституцията, чрез която да отпадне давността
Коментари Харесай

Румен Христов: Обединението вдясно няма алтернатива

ГЕРБ изиска смяна в конституцията, посредством която да отпадне отминалостта за закононарушения, свързани с Приватизацията. Според ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов интервалът за атакуване на тези покупко-продажби към този момент е отминал. " Това, което се случи през социализма, бе закононарушение против човечеството. Що се отнася до приватизацията – тя беше неизбежна и трябваше да се случи. Няма по какъв начин да сме член на Европейски Съюз, в случай че нямаме настояща и одобрена пазарна стопанска система. Но можеше да се случи и по по-добър метод. Приватизацията нямаше опция! ", съобщи политикът.

Лидерът на Съюз на демократичните сили означи, че това, което най-силно го тормози, е преразглеждането на приватизационните покупко-продажби, защото се разклащала стабилността на частната благосъстоятелност.

" Подлага се под въпрос стабилността на института " Частна благосъстоятелност ". Това ще разколебае външните вложители, които по този начин и по този начин са малко. Ако те купят през днешния ден дружество, след 10 години някой може да им го отнеме. Частната благосъстоятелност е свещена и неприкосновена! ", безапелационен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Темата на диалога обхвана и подготвяното от ДСБ и " Да, България " политическо обединяване вдясно.

" Обединението вдясно няма опция. Въпросът е по какъв път ще стигнем до това обединяване. Официални диалози не се водят, само че отправихме писмо към ДСБ. За Съюз на демократичните сили положителният вид е Дясното да се сплоти на идейна основа. Нашите гласоподаватели са ни основателно ядосани ", обясни Христов.

Той призна още, че Дясното е направило огромна неточност в разцеплението си на междуличностна основа. И акцентира, че активността на настоящия парламент е доста, доста по-изоставаща от 43-я, защото нито законодателната самодейност е на равнище, нито законите подавани от Министерски съвет са интензивни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР