ГЕРБ поиска ново управление на страната. Тази позиция изрази в

...
ГЕРБ поиска ново управление на страната. Тази позиция изрази в
Коментари Харесай

Длъжни сте да бъдете подготвени: ГЕРБ поиска смяна на властта

ГЕРБ изиска ново ръководство на страната. Тази позиция изрази в декларация от името на парламентарната група депутатът Тома Биков.

" Днес ви споделяме, че отхвърляме да демонстрираме схващане. Настоящата форма на ръководство ще нанася вреди. Наш дълг е да бъдем безкомпромисна съпротива. Наш дълг е България да има ново ръководство. Управление, което употребява всяка секунда от времето си за решителни дейности, а не за пояснения на следващия управнически гаф. В сходни съдбовни моменти на рецесии, българската нация има потребност от единение и опция да разгърне целия капацитет, с който разполага ", съобщи от парламентарната естрада Биков.

По думите му " спешните времена допускат навременни и целенасочени реакции, ясно вдишване на отговорност и полагане на старания за осъществяване на натоварен политически и публичен разговор, който да спомага за превъзмогването на другите провокации ".

" Получихме отвод фактът на растящите цени на електрическата енергия да бъде включен в актуализацията на бюджета за 2021 година под формата на обезщетения за бизнеса и потребителите на индустриален ток. В първите дни на сегашния парламент ние предложихме съответно решение, което да компенсира българския бизнес за увеличението на цената на тока на 100 %, като взехме поради, че страната ни е производител и даже експортьор на електрическа енергия и може да си разреши това. Резултатът е, че и до през днешния ден нашето предложение към момента не е подложено на разискване и гласоподаване в пленарна зала, а държавното управление и ръководещото болшинство не са в положение да предложат и вземат свое решение, което да даде съответен отговор на тази рецесия ", означи депутатът от ГЕРБ и продължи:

" По-важният резултат обаче е, че през последните месеци, рецесията с цената на електрическата енергия прерасна в огромна ценова рецесия, която към този момент е отвън контрола на ръководството и с всеки минал ден усилва своите провали върху цялата българска стопанска система. Заради бездействието на ръководещото болшинство и държавното управление по тази тематика, предстоят всеобщи банкрути, увеличение на безработицата и вместо превъзмогване - задълбочаване на рецесията ".

Той уточни още, че към този момент - след първите дни на войната в Украйна, ръководещото болшинство е генерирало държавна рецесия.

" През предходната седмица цените на бензина минаха психическата преграда от 3 лв. за литър, което сътвори суматоха в обществото и провокира опашки пред бензиностанциите за пръв път от 1997 година насам. Вместо да успокоят обществото и да подсигуряват, че в България има задоволително количества горива и няма да се стигне до колапс, ръководещите първо мълчаха, а по-късно упрекнаха младежката организация на ГЕРБ, че е основала суматохата ", разяснява още Биков.

" Отсъствието на обикновена съгласуваност сред другите министерства, тотално сбърканата информационна политика и неналичието на капацитет за разбиране и осъзнаване на явни опасности пред обществото, са единствено признаци на болестта, което за това ръководство се трансформира в хронично. А болестта се назовава дълбока непросветеност, съпроводена с възприятие за безпогрешност и податливост към корист с власт ", добави националният представител.

И се обърна към ръководещите с думите: " Длъжни сте да бъдете готови, тъй като нито един български жител не Ви дължи нито време, нито самообладание. Време и самообладание не Ви дължи и опозицията. Вие сте длъжни на обществото, а не то на Вас. Защото точно обществото ви е дало заем на доверие, който сега пропилявате по допустимо най-безразсъдния и ненужен метод ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР