ГЕРБ поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев да се

...
ГЕРБ поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев да се
Коментари Харесай

Деси: Щом Гешев иска, но не може, да чуем друг прокурор

ГЕРБ изиска чуване на основния прокурор Иван Гешев да се организира в негово неявяване. Поредното " ексцентрично " предложение пристигна от председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

В началото на днешното съвещание на парламентарната правна комисия ръководителят Стою Стоев предложи дневният ред да бъде изменен и точка четвърта - чуването на Иван Гешев, да отпадне. На собствен ред Десислава Атанасова настоя дневният ред да се гласоподава в целокупност. 

Тя напомни, че Гешев самичък настоя да бъде изслушан и в сходство с Правилника на Народно събрание това е планувано за първото съвещание на правната комисия. По думите ѝ щом Гешев не е на днешното съвещание, то за него има по-важни неща. Атанасова добави, че има време различен представител на прокуратурата да се яви в комисия и не е нужно точката да се отсрочва.

Впоследствие дневният ред, дружно с чуването на отсъстващия Гешев, бе признат с цялостно болшинство. Дали и по кое време ще приказва представител на прокуратурата ще стане ясно след няколко часа. В момента комисията преглежда законопроектите за противопоставяне на корупцията.

Гешев трябваше да бъде изслушан през днешния ден, само че през вчерашния ден в комисията е постъпило писмо, с което се упорства за отсрочване на точката, защото основният прокурор е в Страсбург, където през днешния ден, съгласно известие на прокуратурата, има работни срещи с евродепутати.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР