ГЕРБ подари изборите за Народно събрание на БСП, но левицата

...
ГЕРБ подари изборите за Народно събрание на БСП, но левицата
Коментари Харесай

Георги Гергов проговори за възможна коалиция с ГЕРБ

ГЕРБ подари изборите за Народно заседание на Българска социалистическа партия, само че левицата ги загуби. Българска социалистическа партия би трябвало да завоюва идващите. Това сподели в предаването " Беновска пита " по Канал 3 Георги Гергов, ръководител на Областния Съвет на БСП-Пловдив, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, почетен консул на Русия за Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

По думите му има и доста неща, които би трябвало да се кажат въз основата на това за какво са изгубили изборите и по какъв начин ще стои Българска социалистическа партия в политическото пространство.

Той разяснява изказванията, че е провел среща, на която е било обсъждано свалянето на Корнелия Нинова.

" Всеки си има лично мнение и не е неприятно, че в Българска социалистическа партия има разнообразни отзиви. Българска социалистическа партия би трябвало да си даде явен разбор за изборите, които минаха. Аз го споделих и от трибуната – ние загубихме изборите, ГЕРБ не ги завоюва. ГЕРБ ни подари тези избори. Виждате какво се случи с президентската акция – 2 милиона гласа. И тези 900 000 хиляди. Да, повече е от предишния път, да, имаме двойно повече депутати. Но положението на парламентарната група с изваждането на тези остарели фрагменти е оголено. Янаки Стоилов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов и Ангел Найденов, които се отстраниха от Народното събрание, липсват сега и това се вижда ", съобщи Гергов.

Той добави, че няма да търси реванш след абсурда ЦУМ-гейт - срещата на Гергов с основния прокурор Сотир Цацаров и газовия магнат Сашо Дончев.

" В политиката реванш няма, всеки се бори за властта. ЦУМ-гейт е един балон, с който някои хора се надяваха, че ще реализиран доста, само че не им се получи схемата. Вариантът, с който се пробваха да оклеветят, да опорочат една среща, да съсипят основния прокурор, не им се получи. Главният прокурор е естествен човек и може да се среща с всеки. На него това му е работата. Той би трябвало да чуе, да си свери часовника, няма неприятно в тази работа. Някои потеглиха да отмъщават и да вършат подиуми. Цяла България кои са тези хора, няма да ги изреждам поименно ", добави Георги Гергов.

" Това са соросоиди, това са хора, които желаят не да създадат смяна в правосъдната система, а да бъдат те в правосъдната система водещи. Което е доста друго от това, което в действителност го показват пред медиите. Всичко това е фалш и е грозно, и не би трябвало това да се случва в България ", безапелационен бе Гергов.

Относно Антикорупционния закон, препоръчан от Българска социалистическа партия, Георги Гергов означи, че България има потребност от подобен закон, само че не в този тип, който предлага Корнелия Нинова. Според него би трябвало да отпаднат анонимните сигнали.

" Няма проблем сред мен и Корнелия Нинова, в случай че ние сме същински социалисти и за нас Българска социалистическа партия е номер едно. Няма Гергов, няма Корнелия. Има Българска социалистическа партия. Така би трябвало да разсъждаваме ние, тъй като ние сме партия с минало, партия, която поради това минало ще има бъдеще ", разяснява Гергов връзките си с водача на Българска социалистическа партия и отхвърли да е преговарял подмолно за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Георги Гергов не отхвърли, че е допустимо Бойко Борисов да направи коалиция с Корнелия Нинова. " Истинските диалози и същинските неща зад завесата са напълно разнообразни. В политиката няма невъзможни неща! ", сподели още Георги Гергов.

Той окачестви политиката на държавното управление " Борисов 3 " по този начин: " Борисов е израснал и прави неща, които не ги вършат неговите сътрудници на Балканите и като цяло в Европа. Не може да се каже, че всичко, което се прави, е черно ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР