ГЕРБ подаде жалби във връзка с нарушения в изборния ден

...
ГЕРБ подаде жалби във връзка с нарушения в изборния ден
Коментари Харесай

ГЕРБ със серия жалби за изборни нарушения в Бургас, Силистра и Вършец

ГЕРБ подаде тъжби по отношение на нарушавания в изборния ден в Бургас, Силистра и Вършец. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Агитационни материали на локална коалиция заливат Бургас в изборния ден
Над 10 сигнала за неразрешена предизборна пропаганда подаде към ОИК – Бургас ГЕРБ през днешния ден.

Жалбите са по отношение на разпространяване на огромно количество пропагандни материали на територията на града. Деяниетo е осъществено в деня за размисъл, както и в самия избирателен ден, което е нарушаване на закона.

„ В материалите се съдържа нападателна директна пропаганда към локална коалиция. “, показват от ГЕРБ – Бургас.

От партията упорстват да се направи инспекция и да се вземат ограничения за преустановяване на противозаконните дейности.

Председателят на Предизборния щаб на Политическа партия ГЕРБ Силистра тази заран подаде две тъжби до ОИК-Силистра.

В нарушаване на ИК, член 66, алинея 1,т.1 е видно, че член на СИК е брачна половинка на претендент за общински консултант.

Втората тъжба регистрира обстоятелството, че са сложени пропагандни материали в непосредствена непосредственост до изборни секции в Силистра и в с.Айдемир.

ГЕРБ сезира ОИК Вършец по отношение на нарушавания в Изборния кодекс. Александър Николаев Колев - заместител ръководител от КП „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ в град Вършец пресреща гласоподавателите, които отиват към горепосочената изборна секция и ги пита за кой претендент ще гласоподават, като с това се нарушава тайната на вота и изборните правила. Също по този начин по този метод се забавя и процеса на гласоподаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР