ГЕРБ планира драстичен скок на цената на бездимните цигари с

...
ГЕРБ планира драстичен скок на цената на бездимните цигари с
Коментари Харесай

Цената на бездимните цигари може да надхвърли 10 лв. за кутия

ГЕРБ възнамерява фрапантен скок на цената на бездимните цигари с предложение за повдигане на акциза им от октомври. Според производителите кутията от пет лв. ще надвиши 10.

От Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака ” оповестиха, че няма да поддържат ГЕРБ и ще гласоподават срещу предлагането, оповестява bTV.

``
реклама

За акциза на бездимните цигари Европейската комисия към момента няма решение. Според Брюксел един от разновидностите е новият артикул да е с данък като на тютюна за пушене, който е по-нисък от този за цигарите. Това избират множеството страни, в това число и България – до предходната година.

Вносителите на бездимните цигари предизвестяват, че фрапантното повишаване ще докара до незаконен импорт, а не до повече пари в бюджета.

В другите уеб сайтове към този момент има мнения за импорт на бездимни цигари от Украйна и Сърбия, където са доста по-евтини.

Междувременно депутатът от „ Обединени патриоти ” Искрен Веселинов качи в страницата си във „ Facebook ” коментар след диалог с Менда Стоянова, която споделила, че не се интересувала дали новите цигари са по-малко нездравословни, тъй като била финансист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР