ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение

...
ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение
Коментари Харесай

Избори 2022: ГЕРБ си връща победата в цялата страна, ДПС - в 5 области , ПП взима само София

ГЕРБ печели в съвсем всички области в страната като се изключи Кърджали, Търговище, Силистра, Разград и Шумен, където спечелили са Движението за права и свободи (ДПС).

 

Това демонстрират данните при съвсем 100% обработени протоколи от областите в страната.

 

Победителите от ГЕРБ-СДС още веднъж са безспорен хегемон, като с изключение на най-големите градове, партията на Бойко Борисов съумя да постигнe и пробив в столицата, която на предходните три вота непроменяемо губи. Този път 25-и МИР в София бе извоюван от ГЕРБ, като в лидерския конфликт на водачите на листи Бойко Борисов надделя Ицо Хазарта.

 

ГЕРБ си върна първото място в Пловдив, Варна и Бургас, които на последните избори бяха прелеликъм " Продължаваме промяната ".

Докато под тепетата хората на Борисов завоюваха на косъм, край морето триумфът беше с величествен задатък.

 

Така равносметката демонстрира, че ГЕРБ-СДС са спечелили общо 24 изборни региона в страната, до момента в който при предходните избори през ноември 2021, партията финишира първа в 13 области.

 

С 5 партийни замъци пък може да се похвали Движение за права и свободи. Движението е едноличен водач за гласоподавателите в областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Кърджали, както и в чужбина.

При над 90% обработени протоколи разликата от към 5 процентни пункта сред първите две политически сили се резервира. ГЕРБ е с 25.43%, а " Продължаваме промяната " - с 20.21%.

ГЕРБ е първа в огромните градове - Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, и си връща успеха в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково.

В областите, в които ГЕРБ са първи, най-често на второ място са " Продължаваме промяната ", като тук-там като Русе разликата е под един %, а в Пловдив, където лидер от " Продължаваме промяната " беше отстраненият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, разликата е 342 гласа.

От тази наклонност се отличават Монтана, където след ГЕРБ се подрежда Движение за права и свободи (но и там са обработени към 84% от протоколите), Пазарджик, където на второ място още веднъж е Движение за права и свободи (водач на листата беше глобеният за корупция Делян Пеевски) и Смолян.

В петте области, в които победител е Движение за права и свободи, партията на Бойко Борисов се подрежда на второ място.

 

Разликата сред Политическа партия и ГЕРБ в София не е огромна.

„ Промяната “ събира общо 130 078 гласа в трите столични региона, а ГЕРБ-СДС е близо със 118 514 гласа.

В 24-ти регион хората на Петков и Василев са победили с разлика от по-малко от 3000 гласа.

В 25-и регион, където печели групировката на Бойко Борисов, герберите получават преднина от съвсем 5000 гласа пред Политическа партия. В този регион листата на ГЕРБ-СДС се водеше персонално от партийния водач, като съперник от „ Промяната “ му беше Ицо Хазарта.

 

Трета политическа мощ в София е „ Демократична България “. Десницата обичайно се радва на положителни позиции в столицата, въпреки че и тук, както на всички места другаде, губи въздействието си в интерес на „ Промяната “.

 

Това се вижда даже по обстоятелството, че Демократична България се показва най-добре в 23-ти и 24-ти регион – също като Политическа партия, като и в двата е трета по резултат.

 

При съвсем 100% обработени протоколи от вота, може да се направи съпоставяне на поддръжката за обединенията в действителни гласове по отношение на предходната есен.

 

Изненадата е, че Демократична България усилва гласоподавателите с към 19 000. В процентно отношение и съгласно подредбата в местата обединението се проваля, само че придвижването на действителната поддръжка не демонстрира еднопосочно черна картина за нея. 

 

Увеличават се още гласовете за " Възраждане ", ГЕРБ, минимално и на Движение за права и свободи,

падат на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ.

 

Демократична България в този момент имат 186 000 гласа, преди година - 167 000.

 

 

ГЕРБ: 634 00 в този момент, 596 000 преди.

 

 

Движение за права и свободи: 344 000 в този момент, 341 000 предишния ноември.

 

 

Политическа партия надлежно: 506 000 и 673 000 (срив към една четвърт).

 

При " Възраждане " растежът е двоен: 254 000 и 127 000.

 

Не се сбъднаха някои упования за по-добро показване на Българска социалистическа партия: 233 000 в този момент, 268 000 преди.

От нощес е ясно, че Има Такъв Народ продължи с фрапантния срив: 96 000 против 250 000.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР