ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение

...
ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение
Коментари Харесай

ПП печели само в 2 района в София

ГЕРБ печели в съвсем всички области в страната като се изключи Кърджали, Търговище, Силистра, Разград и Шумен, където победител е Движение за права и свободи, а Продължаваме промяната (ПП) - води единствено в 2 региона в София, демонстрират данните на ЦИК. Всичко за столичните МИР виж тук!

На процедура ГЕРБ си връща успеха в някои области, които бяха извоювани на парламентарния избор през ноември 2021 година от Политическа партия, а Движение за права и свободи е първенец в регионите, в които обичайно печели поддръжка.
Партията на Бойко Борисов е първа в огромните градове – Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, и си връща успеха в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково.

В областите, в които ГЕРБ са първи, най-често на второ място е Политическа партия, като тук-там като Русе разликата е под 1%, а в Пловдив, където лидер от Политическа партия беше отстраненият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, разликата е 342 гласа.

От тази наклонност се отличават Монтана, където след ГЕРБ се подрежда Движение за права и свободи, Пазарджик, където на второ място още веднъж са Сараите и Смолян. В петте области, в които победител е Движение за права и свободи, ГЕРБ се подрежда на второ място.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР