ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение

...
ГЕРБ печели в почти всички области в страната с изключение
Коментари Харесай

ГЕРБ побеждава в цялата страна, ДПС - в 5 области, ПП - само в София

ГЕРБ печели в съвсем всички области в страната като се изключи Кърджали, Търговище, Силистра, Разград и Шумен, където спечелили са Движението за права и свободи (ДПС).
 
Това демонстрират данните при съвсем 100% обработени протоколи от областите в страната, демонстрира информация в уеб страницата на Централната изборна комисия.
 
На процедура ГЕРБ си връща успеха в някои области, които бяха извоювани на парламентарния избор през ноември 2021 година от " Продължаваме промяната ", а Движение за права и свободи е победител в регионите, в които обичайно печели поддръжка.

При над 90% обработени протоколи разликата от към 5 процентни пункта сред първите две политически сили се резервира. ГЕРБ е с 25.43%, а " Продължаваме промяната " - с 20.21%.
 
ГЕРБ е първа в огромните градове - Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, и си връща успеха в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково. В областите, в които ГЕРБ са първи, най-често на второ място са " Продължаваме промяната ", като тук-там като Русе разликата е под един %, а в Пловдив, където лидер от " Продължаваме промяната " беше отстраненият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, разликата е 342 гласа.
 
От тази наклонност се отличават Монтана, където след ГЕРБ се подрежда Движение за права и свободи (но и там са обработени към 84% от протоколите), Пазарджик, където на второ място още веднъж е Движение за права и свободи (водач на листата беше глобеният за корупция Делян Пеевски) и Смолян.
 
В петте области, в които победител е Движение за права и свободи, партията на Бойко Борисов се подрежда на второ място.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР