ГЕРБ печели евроизборите с 31.07%, а БСП остава втора с

...
ГЕРБ печели евроизборите с 31.07%, а БСП остава втора с
Коментари Харесай

Окончателните резултати от евроизбори 2019: ГЕРБ-6, БСП-5, ДПС-3, ВМРО - 2, ДБ-1

ГЕРБ печели евроизборите с 31.07%, а Българска социалистическа партия остава втора с 24.26%. Това демонстрират окончателните резултати от вота предходната неделя, оповестени от ЦИК.

16.55% от гласувалите са предпочели листата на ДПС, водена от водача Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. И двамата към този момент се отхвърлиха да заминат за Брюксел, предпочитайки да останат да работят на роден терен.

Висок резултат реализира и листата на Вътрешна македонска революционна организация, която събира поддръжката на 7.36%. Петата политическа мощ, която изпраща собствен представител в Екологичен потенциал е Демократична България. За листата на ДСБ, Зелено придвижване и Да, България получените гласове са 6.06%.

Под чертата остават марешката партия Воля, а след нея, двама от самостоятелните претенденти - Десислава Иванчева и Минчо Христов.

Разпределението на мандатите е следното: ГЕРБ-6, БСП-5, ДПС-3, Вътрешна македонска революционна организация - 2, ДБ-1.

Така евродепутати от партията на Бойко Борисов стават Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Ахмед Адемов и Александър Йорданов от Съюз на демократичните сили.

Българска социалистическа партия ще бъде показана от Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов.

От листата на Движение за права и свободи най-вероятно ще влязат третия, четвъртия и петия в листата - Илхан Кючук, Искра Михайлова и  Атидже Байрямова Алиева-Вели.

Евродепутатите на Вътрешна македонска революционна организация ще са Ангел Джамбазки и Петър Слабаков, а Демократична България ще бъде показана от Радан Кънев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР