ГЕРБ отново с контра действия срещу новата власт"ГЕРБ ще подкрепи

...
ГЕРБ отново с контра действия срещу новата власт"ГЕРБ ще подкрепи
Коментари Харесай

Бойко Борисов vs Асен Василев в спор за парите за отбрана

ГЕРБ още веднъж с контра дейности против новата власт

"ГЕРБ ще поддържа повече пари в бюджета за защита ". Това сподели водачът на партията Бойко Борисов, съобщи

Във вторник, след петчасово съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност стана ясно, че би трябвало да се обезпечат още средства за защита, както и да се промени законодателството, с цел да е допустимо по-бързо преоборудване на армията. Министърът на финансите отговори, че може да бъдат финансирани единствено готови планове.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че ръководещите могат да разчитат на техните 59 гласа, в случай че предложат нарастване на парите за защита.

„ Надяваме се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата, да ги забележим в бюджета. Да забележим бронираните машини в бюджета и те ще получат нашата поддръжка. В противоположен случай ще излезе, че КСНС е бил просто, с цел да се отбие номерът”, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според финансовия министър предложение за такава смяна в бюджета за защита не е внасяно.

„ Ако има планове на Министерството на защитата, които ние не сме видели, не са били предоставени от тях в бюджетната процедура, несъмнено, те би трябвало да бъдат прегледани. Но да купим самолети на хартия, няма да даваме пари”, отговори министър Асен Василев.В тазгодишния бюджет процентът за защита е над 1,7 от Брутният вътрешен продукт и поставената цел за 2 на 100 ще бъде реализирана в идващите години. От ГЕРБ дадоха отговор и на рецензиите на ръководещите, че са оставили дупка в бюджета за защита и споделиха, че по тяхно време в армията са вложени над 5 милиарда лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР