ГЕРБ отхвърлиха твърденията на президента Румен Радев, че кабинетът „Борисов“

...
ГЕРБ отхвърлиха твърденията на президента Румен Радев, че кабинетът „Борисов“
Коментари Харесай

ГЕРБ: Служебните правителства са виновни за забавянето на F-16

ГЕРБ отхвърлиха изказванията на президента Румен Радев, че кабинетът „ Борисов “ е отговорен за забавянето на доставката на изтребителите F-16, контрактувани с американската компанията „ Локхийд Мартин “ за българските Военновъздушни сили.

От партията на Бойко Борисов трансферираха топката в полето на президента и показаха, че служебните държавни управления на Радев са „ проспали забавянето на доставкатa на F-16 “.

„ Бездействието на двете служебни държавни управления на Румен Радев и неориентираността на настоящето постоянно държавно управление на Кирил Петков водят до нулева година - 2021 година, за българската защита. И все още такива са и трендовете за идната година. Така че президентът да бъде по този начин добър и този път да не трансферира от болната на хубавичко глава отговорността, а един път да я поеме ", сподели депутатът Христо Гаджев, представен от БНР.

Депутатът сподели, има решение за превъзмогване на забавянето по доставките на изтребителите:

„ Българското държавно управление може да изиска от американската страна да подкрепи българските въоръжени сили в организацията и осъществяването на задачата по Еър полисинг. Така, както сега го вършат испанци и се планува от април месец и нидерландци - на територията на България. И по този метод американската страна да си поеме отговорностите при вероятно закъснение. Предстои да забележим какво ще направи държавното управление “.

По-рано стана ясно, че следва България да организира междуправителствени диалози със Съединените щати поради предстоящото закъснение на доставката на военните самолети, разгласи министърът на защитата Стефан Янев.

„ И в случай че закъснеят – за какво, може да зададете въпроса към господин Борисов и неговото държавно управление. Когато те сключваха контракта, при какви условия, при какви клаузи са сключили този контракт “, съобщи през днешния ден президентът.

Съгласно военната договорка сред България и Съединените щати за доставките на F16, първите два изтребителя трябваше да се доставят през есента на 2023 година, при започване на 2024 година – идващите 4, а последните два военни самолета – през лятото на същата година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР