ГЕРБ отговярат на обвиненията на ПП-ДБ утре сутринта. Брифингът ще

...
ГЕРБ отговярат на обвиненията на ПП-ДБ утре сутринта. Брифингът ще
Коментари Харесай

ГЕРБ отговарят на ПП-ДБ утре сутринта с брифинг в Народното събрание

ГЕРБ отговярат на обвиняванията на ПП-ДБ на следващия ден сутринта. Брифингът ще се организира в 08:30 часа на трибунката в постройката на Народното събрание (в мраморно фоайе), оповестиха от пресцентъра на партията.

По-рано през днешния ден Мария Габриел върна първия изследователски мандат за сформиране на кабинет на президента Румен Радев изпълнен, след което той издаде Указ, с който предлага на 49-ото Народно заседание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от първата по бройка парламентарна група. Тя показа и състав на Министерския съвет.

По-късно вечерта от ПП-ДБ упрекнаха, че министрите не са били съгласувани с тях и обявиха, че няма да поддържат показания от Габриел състав на кабинета.

В брифинга участваха всички водачи на партиите в ПП-ДБ, както и някои от министрите, чиито имена бяха визирани в проекто-кабинета на номинираната от ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел. Всички те обявиха, че не са давали единодушие да вземат участие в кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и никой не ги е питал преди имената им да отидат при президента Радев.

Те приканиха президента да отдръпна указа си за гласоподаване на държавното управление.

От президентството дадоха отговор, че " В сходство с Конституцията при получен изпълнен изследователски мандат за сформиране на държавно управление президентът издава декрет, с който предлага на Народното събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от съответната парламентарна група. "

" Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател ", прецизираха от " Дондуков " 2.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР