ГЕРБ отговори на обвиненията в лъжа, отправени от Демократична България

...
ГЕРБ отговори на обвиненията в лъжа, отправени от Демократична България
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на ДБ за обвиненията в лъжа

ГЕРБ отговори на обвиняванията в неистина, отправени от " Демократична България " във връзка на изказванията на водача на партията Бойко Борисов, че че компанията, която доставя хардуера за машинното гласоподаване в страната, е спонсор и е дарявала пари на „ Да, България ".

" Няма да позволим лъжите да се популяризират свободно в пространството. Всяка една неистина ще бъде разкривана ", съобщи на брифинг на ГЕРБ Георг Георгиев, представен от БНР.

" Днес Иво Мирчев сподели, че било неистина, че компанията, която доставя хардуера за машинното гласоподаване в страната е спонсор и е дарявала пари на „ Да, България ”, съобщи Георгиев и сподели разпечатка от Сметната палата, която съгласно него потвърждава дарението.

Георг Георгиев опроверга изказванията на Ивайло Мирчев от " Демократична България ", който изрично отхвърли обединението да е получавала подаяние от компания - снабдител на хардуер за машинния избор. Георгиев сподели разпечатка от Сметната палата, в която е видно, че " Да, България " е получила 100 лв. от притежателя на такава компания.

" Нашите сътрудници още веднъж се хванаха за песъчинка на плажа, за какво мълчат по тематиките за резолюцията н Екологичен потенциал, къде са те да разясняват тематиката за наказания на хора от Европейска комисия, тематиката за човешките права, заради каква причина толкоз световни процеси, засягащи и България, остават некоментирани ", попита Георгиев.

" Днес Нинова ни приказва за примирение и празници, а на Велика Събота тя бе тази, която събра партията на съвет ", добави той.

" Мая Манолова къде беше да разяснява признатия вечерта Изборен кодекс? Защо не коментирате тематиката какъв брой действително милиарди левове ще бъдат върнати в ръцете на мафията със закриване на КПКОНПИ. „ Да, България ” са тези, които забиват най-дълбоко меча си в стабилността и правовата страна, дружно със Станислав Трифонов, който политически най-страхливо замълча, когато трябваше да е деен ", сподели още Георгиев.

Тома Биков добави, че тези партии мълчат, тъй като са взели решение явно и Демократична България, и Българска социалистическа партия, и Има Такъв Народ, и Мая Манолова и по Изборния кодекс, който съгласно него е неприличен.

" И днешното изненадващо известие от президентството, че Радев привиква на съвещания партиите на 5 май за състава на ЦИК. Всички партии мълчат по всички тези тематики. Ние не знаем нито на какви критерии би трябвало да дават отговор претендентите за ЦИК, които президентът ще назначава, не знаем какво се чака от тях, нямаме информация и всичко това се случва два месеца преди изборите ", добави Биков.

" Ако ние бяхме създали подобен разгром преди предходните парламентарни избори, вие публицистите щяхте да ни унищожите. В момента виждаме една имитация и опит цялото изборно законодателство да бъде приложено по този начин, че да завоюват избрани политически сили от кръга на Радев и всичко това се прави за той да завоюва втори мандат за президент. Цената на това може да е неуспех на изборния и либерален развой в България и страната може да влезе от политическа рецесия в конституционна. Целият Изборен кодекс, който бе изработен, подготвя тъкмо към това ", акцентира депутатът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР