"ГЕРБ от 2006 г. досега винаги е участвал в изборите

...
"ГЕРБ от 2006 г. досега винаги е участвал в изборите
Коментари Харесай

Атанасова и Гечев разкриха в ефир по колко се бъркат политиците за касите на ГЕРБ и БСП

"ГЕРБ от 2006 година до момента постоянно е взел участие в изборите - без или със партийна дотация. Всяка година отчитаме приходи и разноските за разнообразни акции. Ние от оня ден имаме решение за увеличение на членския импорт, съразмерно за другите изборни длъжностни ", изясни Десислава Атанасова.

"Най-високият членски импорт е за евродепутатите и е 500 лв. на месец. Народните представители, министрите, обастните шефове, кметовете ще дават по 100 лв., работещите членове на ГЕРБ - по 3 лв. на месец, а пенсионерите и студентите - по 50 стотинки на месец ", добави националната представителка от ГЕРБ.

"При нас евродепутатите от доста от дълго време заплащат по 1000 лв., а депутатите - по 250 лв. партиен членски импорт на месец ", сподели Румен Гечев

"Да не се залъгваме - повече от 2, 3, 5 % от разноските на партиите, няма по какъв начин да се покриват от членски импорт. От 20-25 години в Европа наклонността е безапелационна - в 26 страни 90 % от средствата идват от бюджетни дотации, единствено в Холандия и Германия е 50/50 от бюджетни дотации и от компании. Най-страшното е, че все още се намираме в обстановка, в която всяка компания или физическо лице може да си напазарува партия ". добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР